AddThis’i Blogger Html Şablonuna ekleme

AddThis’i  Blogger Html Şablonuna ekleme
0

AddThis Sosyal imleme kodu 'HTML' şablonuna nasıl eklenir ?

 Lütfen dikkat edin; Bir önceki anlatılan html kodu gadged anlatımı ile bu anlatım aynı değildir.İçerik olarak birbirine benzer.Ancak anlatılan farklıdır.Anlatımın birinde kod'u gadged olarak ekleme anlatılmakta,  diğerinde şablonumuza  kodu nasıl ekleyeceğimiz anlatılmaktadır.

Add This

Gadged olarak eklentiyi kurduğumuzda sitemizim (ms) hızında biraz düşme görülür.Şablon'a eklediğimizde ise kod'u okuma hızı daha fazla olacağından sitemizde daha hızlı açılır.
Web Sitenizin hızını, ve geç açılma etkilerini görmek için (
Google Geliştiriciler) burdan takip edebilirsiniz.

Site, forum, blog  sahipleri, sitelerine yazdıkları içeriklerlerden dolayı sadece (Seo)  arama motorlarından ziyaretçi almıyorlar. 

Sosyal çevrelerin genişlemesi,  teknolojinin hızla büyümesi nedeni ile güncel  hale gelen  sosyal imleme servisleri sayesin de bloglarına, sitelerine,  daha çok ziyaretçi çekebiliyorlar.

İşte bu noktadan sonra Blogunuza eklediğiniz yazıların içeriklerin,  bu yazılarınızı okuyan kullanıcılar  tarafından  sosyal imleme sitelerine paylaşımda bulunmak, yazı içeriklerini duyurabilmek için kullanabilecekleri  eklentiler ön plana çıkıyor. 

Bu imleve servislerinden  Add This! de  en iyilerinden birisi olarak yerini alıyor.Bu imleme servisleri gibi birçok servislerde mevcut. 

Teknoloji geliştikçe bu servislere paralel olarak imleme servisleride çoğalıyor.
Bu imleme servislerinde üyelik kayıtlarınızı yaptıktan sonra html kod'u adı altında alacağımız kod ile blogunuzun şablonunda bu HTML kodlarını ekleyerek 
paylaşıım yapacağınız alt yapıyı oluşturmuş oluyorsunuz.

Almış olduğumuz bu kod parçasında, paylaşım yapabileceğiniz birçok sosyal paylaşım sitelerinin küçük iconları mevcut olmakla beraber bu iconlardan  dilediğinizi seçerek paylaşım yapabilme şansına tek bir tıklama ile sahip oluyorsunuz.  
Aşağıda  görülen resimde, içeriğinizle ilgili veriler ve ülkelere göre  dağılım yapılmış görsellerden ibarettir.

ülkeler

ülkeler


Tabi AddThis servisinin işlemi bu kadar sınırlı değil.Yapmış olduğunuz paylaşımların istatiklerini görme şansınızda mevcut.Zaten girişte üye olduğunuz için size özel açılan panelde tüm verilerinizi, tıklamaları, paylaşımların nerden geldiği gibi geniş bir raporlama sistemini size sunuyor. 

Bu uygulamayı blogu'nuzda kullanabilmeniz için  Buradan ana sayfasına giriş yaparak aşağıdaki yönergeleri takip ediyoruz.

1. Siteye girdikten sonra sağ üstte şimdi katılın yazan yere tıklayıp üye oluyoruz. 

2. Alt kısımda beğendiğimiz bir paylaşım kutusunu seçiyoruz. 

Örneğin ; En alttaki kutuyu seçtik ve sağ tarafda (Grap it) ingilizce yazıyor. Ancak google translate ile değişime uğradığında (Tutmak) anlamında bir kelime karşımıza çıkıyor.  

Türkçeye çeviri de al, kopyala, kullan, gibi bir anlam taşıyor. 

Ancak;  bu kodu kopyalamadan önce blog'unuza gidip,  Kumanda Paneli /Yerleşim / HTML’yi düzenle kısmına girerek aşağıdaki kodu bulun ve hemen üstüne gelecek şekilde yapıştırın.

 


<div class='post-footer'>


Klavyedeki Ctrl + F tuşuna basarak açılan arama formunda (çerçeve içinde belirttiğimiz) Kodu aratarak daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.  Her hangi bir aksiliğe karşı bu işlemlere başlamadan önce şablonunuzu yedeklemeyi de unutmayın.

Sonuç olarak şablonumuza gittik ve aşağıdaki resimde görüldüğü şekilde kodumuzu yapıştırdık.

                                     Resme tıklayın büyütün daha net anlaşılacaktır.

AddThis kodu

Final  Facebook, Twitter, Friendfeed, Digg, Delicious gibi sosyal paylaşım ağlarında,  öneride bulunabilecek, paylaşabilecek hatta beğenide bulunabileceksiniz. 

Tabi ilk beğenen siz olun başlayın.Hayırlı olsun.İşlemi uygulamada görmek için tıklayın.

AddThis kodu

Şunu kesinlikle unutmayın ; Şablonunuzun yedeğini aldıktan sonra istediğiniz kadar yanlış yapın, sonuç olarak düzeltme şansınız vardır. 

Ve en önemlisi de şablonu varsayılan ayarlara al tıkladığınızda sitenizin bir önceki bozulmamış  eski konumuna döndürmüş oluyorsunuz. 

Tekrar hatırlatıyorum Yedek olmayı sakın unutmayın.

Not: Google picasa proğramını sitenize kurarsanız resimlere, tıladığınızda daha büyük boyda görme, izleme ve anlama şansına sahip olursunuz.Picasa kurmak için tıklayın.  Ayrıca Picasa da çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.
 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir