Adsense Bilinmesi Gereken Proğram Politikaları

Adsense Bilinmesi Gereken Proğram Politikaları
2

Google Adsense reklam kullanımında Blog/Web Site sahiplerinin mutlaka bilmesi gereken proğram polikaları. Her site mülk sahibi yayıncı konumundadır. Tüm yayıncıların bu politikalara uyması gerekir. Bu nedenle politikaları okuyarak bilmek gerekir. Adsense, Google’ın izni olmadan bu politikalara uyulmadığı takdirde site reklam sunumunu durdurma ve AdSense hesabınızı devre dışı bırakma hakkına sahiptir. Hesabınızın devre dışı bırakılması, AdSense programından çıkarılmanız anlamına gelmektedir.

Adsense politikaları zaman zaman güncellendiğinden yapılan değişiklikleri takip edip güncel yayınlar hakkında her yayıncının “ Şartlar ve Koşullarımız “ başlıklı yazı linkine tıklayarak, bulunduğu ülkeyi seçip bilgi edinmesi kaçınılmaz bir durumdur.

Geçersiz tıklamalar ve gösterimler hakkında;

Yayıncılar, kendi reklamlarına tıklayamaz veya manuel olarak uygulananlar da dahil olmak üzere, gösterim ve/veya tıklama sayısını yapay olarak artıran hiçbir yöntem kullanamaz.

Reklam tıklamaları kullanıcıların gerçek ilgisinden kaynaklanmalı. Yapay tıklama ve farklı tıklama yöntemi kullanmak yasaktır. Nedeni ne olursa olsun sitenizdeki reklamlara tıklamamanız gerekmektedir. Tıklamaları teşvik etmenin Site/Blog sahipleri yayıncı olarak kabul edildiğinden, farklı kişilerden kendine ait reklamlarına tıklamalarını isteyemez veya tıklama almak için hiçbir aldatıcı uygulama yöntemi kullanamaz.

AdSense programına katılan yayıncıların aşağıdakileri yapmasına izin verilmez:

Kullanıcılara, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için ödeme yapamaz ya da bunları yapması için üçüncü bir tarafa ödeme taahhüdünde bulunamaz.

Reklamlara tıklayın“, “bizi destekleyin“, “bu bağlantıları ziyaret edin” gibi ifadelerle veya benzer bir üslup kullanarak, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik edemez.

  • Oklarla veya diğer grafiksel öğeler ile, kullanıcıların dikkatini reklamlara yönlendiremez.
  • Tek reklamların yanına yanıltıcı resimler yerleştiremez.
  • Reklamları, kayan kutu komut dosyasının içine yerleştiremez.
  • Reklamları, o sayfadaki diğer içerikten ayırt edilemeyecek şekilde biçimlendiremez.
  • Site içeriğini, reklamlardan ayırt edilmesi zorlaşacak şekilde biçimlendiremez.
  • Google reklam birimlerinin üstüne yanıltıcı etiketler yerleştiremez.

Örneğin, reklamlar “Sponsorlu Bağlantılar” veya “Reklamlar” olarak etiketlenebilir, ancak “Favori Siteler” veya “Günün Fırsatları” olarak etiketlenemez.

Yukarıda kısaca aktardığım konuları okuduysanız, konu hakkında çok geniş bilgi sahibi olmak için açıklamaların yapıldığı sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Blog’unuza Adsense reklamını nasıl koyacaksınız? Blog Adsense hesabınızı nasıl aktif edeceksiniz? Adsense hesap onay hataları nelerdir? Adsense reklamlarının blog içinde çalıştırılması başlıklı videolu anlatım gibi konuları incelemek için Adsense Kategorisinde bulunan diğer yazıları okuyabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Visitor Rating: 5 Stars

  2. Visitor Rating: 5 Stars

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir