Ambalajın Önemi Ve Tasarımı

Ambalajın Önemi Ve Tasarımı
Çikolata Ambalaj Tasar?m?
1

Ürünü dış etkenlerden korumak ve taşınabilir yapmak ambalaj tasarımın temelindeki iki ana hedeftir. Ambalaj markanın mesajını en kısa yoldan tüketiciye iletir. Ambalaj öncelikle dış etkenlerden ve hava insan temasından ürünü korur. Gıdalarda bu konunun üzerinde daha fazla durulması gerekmektedir.

Farklı ambalaj stilleri ürününüzü çok farklı bir boyuta taşıyabilir. Örneğin çikolata gibi ürünler basit paketlerde servis edildiğinde pek albenisi olmamasına rağmen bir kutu içerisinde geldiğinde değişik anlamlar taşıyabilir.

Gereksiz maliyet ve stok yükü yaratmadan, ürünü hedef kitlesinden ve ekonomik sınıfından saptırmadan (olduğundan pahalı ya da ucuz), gereksiz atık oluşturmadan, ürün gramajından çalmadan tasarlanan ambalaj doğru ambalajdır.

siradisi_ambalaj_paket_ornekleri

Ambalajın tüketicinin dikkatini çekme ve ilgi uyandırma konusunda etkisi büyüktür. Müşteriler ambalaj üzerindeki bilgiler sayesinde de bir değerlendirme yapabilirler. Bu durum satın alma davranışının ilk üç aşamasını oluşturmaktadır. Dolayısıyla tüketicinin deneme aşamasına gelişinde, ambalajın etkisinin çok büyük olduğu söylenebilir.

Ayrıca iyi tasarlanmış bir ambalaj, satışı artırıcı etki de yaratır. Her yönüyle iyi tasarlanmış bir ambalaj, tüketicinin mamulü özellikle bir rekabet ortamında diğerlerinden ayrıt edebilmesi, tüketiciye “ parasının karşılığını aldığı” nı göstermesi, tüketicide tekrar satın alma isteği uyandırması bakımlarından medya reklâmcılığına oranla daha fazla satış arttırıcı etki yaratır ve uzun vadeli satış stratejilerine daha fazla katkı sağlar.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1989 yılında Akhisar'da doğdu. Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölüm mezunu. Network Dizayn sağlık yaşam ve güncel Haberler Bölüm Editörü olan Ceyda Aksel, Lifestyle türündeki blogunda; teknoloji, kültür sanat ve bilim kurgu konularında yazıyor. Kendisinin bir de mesleki tecrübelerini aktardığı akademik blogu bulunmakta. Şu günlerde çeşitli firmalara sosyal medya danışmanlığı da yapıyor. özellikle infografik temelli, içerikler üretiyor.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Harika bir makale teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir