Blog Url Hataları Nasıl Kaldırılır Videolu Anlatım

Blog Url Hataları Nasıl Kaldırılır Videolu Anlatım
0

Blog yazılarınıza bağlantı veren linklerde zamanla oluşan 200, 404, 503, gibi hatalı kırık linkleri düzelterek Google Arama sonuçlarında çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Hatalı kırık link olarak belirtilen bu bağlantıları Google Web Yönetici Araçlarında görebilirsiniz. Hatalı bağlantı linki olarak karşımıza çıkan bu ögeler blog kullanımına zarar vermez. Ancak bu linkleri düzelterek Google Arama sonuçlarında görülmesini sağlamanız gerekir.

Bağlantı sorunu yaşadığınız linklerin birikimi sonucu, Web Yönetici Araçlarından kısa bir süre sonra yönetici olmanız nedeni ile mesaj gelecek olup, hatalı linkleri düzeltmeniz istenecektir. Bu linkleri kaldırarak veya düzenleyerek, sağlıklı link haline getirebilirsiniz.

Linklerin Kırık, Çalışamaz Olmasının Birkaç Nedeni Vardır:

1. Mevcut Durum Sekmesi: Tarama hataları adı ile sıralanırlar.

2. Tarama hatalarına tıkladığımızda, Web, sunucu hatası ve bulunamadı olarak karşımıza çıkar.

3. Mobil: Sunucu hatası ve Bulunamadı hatalarıdır.

4. Hata kod (200, 404, 503 gibi) açıklamalarını buradan okuyun.

5. Blogunuzdaki hatalı linkleri nasıl kaldıracaksınız, resimli anlatımı okuyun.

6. Blogun hatalı linkleri olduğunda, okuyucuları blogunuza nasıl yönlendireceksiniz?

7. Site haritası nasıl yapılarak gönderilecek

8. Sitenizi Web Yönetici Araçlarına nasıl ekleyeceksiniz? Verilen kodu blogunuza nereye nasıl koyacaksınız? Bağlantı linklerini lütfen tıklayarak okuyun.

9. Kötü amaçlı yazılıma karşı veya bloga üçüncü taraf tema yüklediğinizde blogu iki farklı yedek alarak nasıl koruyup geri alabileceksiniz.

Yukarıda bahsedilen konular gbi birçok makale mevcuttur. Ancak üşenmeden bu konuları yavaş yavaş okuyup bilmenizde faydalı olacaktır.

Bir web sitesi yönetiyor iseniz bu konuları öyle yada böyle bilmek zorundasınız. Aşağıda neler yapabileceğiniz konusunda size fikir verebilecek videoyu mutlaka izlemenizi hatta anlaşılmayan bölümleri geri alarak tekrar izlemeniz tavsiye ederim.

Düzenleme için yapacağınız tüm çalışmalar videoda anlatılanlar ile birebir aynı özellikleri kapsamaktadır. Çalışmalarınıza göz aşinalığınızı da eklediğiniz de kısa zamanda tüm hataları giderebileceksiniz.

Yanlış yapılandırılmış, hatalı URL kaldırma

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir