Blog Yazılarınızdaki Hatalı Linkleri Kaldırın

Blog Yazılarınızdaki Hatalı Linkleri Kaldırın
0

Web sitenizdeki hatalı makale linklerini nasıl kaldıracaksınız? Web site editöründe makale başlığı olarak yazdığınız metin, bazı nedenlerden dolayı bağlantı link hatası verebilir.

Farkında olmadan silinen bu sayfalar arama sonuçlarında (Seo) halen takip edilen bir link olarak görevine devam etmektedir. Arama sonuçlarına bağlantı veren bu linkler, web sitenize zarar vermez. Ancak, içeriklerin arama sonuçlarında çıkmaması sonucu okuyucu kitleniz etkilenir. Arama Sonucu web siteniz en alt sıralarda çıkmanıza hatta hiç çıkmamanıza neden olabilir.

Bunun sonuçları olarak, okuyucu kitleniz azalır, web siteniz bir adım ileri gidemez. Böyle bir durum yaşadığınızda şunları kendinize sorabilirsiniz.

  • Bloguma kimse gelmiyor neden?
  • Hit’im artmıyor neden?
  • PR değerlerim düşük neden?

Tabi bu durum (SEO) konusuna girdiğinden çok fazla detaya girmeyeceğim. Yukarıda sıraladığım en basit maddeler dahi sizi etkileyen konular arasında yer almaktadır.

Konuyu çok uzun uzun yazmadan kısa ve öz olarak anlatarak ne yapmanız gerektiğini, nasıl yapılacağını anlatmaya çalışalım. Bugüne kadar hiç giriş yapmayanlar için Web Yönetici Araçları  ile önce tanışın. Giriş yapanlar için devam edelim.

1. Web Yönetici Araçlarına Giriş yapın. Web sitenizin ismine tıklayın.

2. Açılan sayfada, TaramaTarama Hataları, satırına tıklayın. Yan tarafında URL Hataları yazan bölümü göreceksiniz. İki adet üst ve iki adet alt kısımda farklı alanlar hakkında bilgi veren bölümleri inceleyin. “Masa üstü, Akıllı telefon, Sunucu Hatası, Bulunamadı

3. Her bir alanı açıp inceleyin. Her tıkladığınızda karşınıza farklı bilgiler gelecektir. Aşağıya doğru hata sayısına göre bir alan açılacaktır. Bu alanda URL hatası ve Bulunamadı gibi bilgi içeren kısımları göreceksiniz. Şuna benzer.

Hataları izlediğiniz alanın hemen alt kısmında bir grafik bulunur. Bu alanda hatalı link yapısını görürsünüz.

Örneğin, çizelgede 13 Hatalar yazmaktadır. Hatalı hücre “Bulunamadı” yazısına tıklarsanız, hatalı linkler listesi açılır.

Yapılması Gereken Düzenlemeler:

1. Hatalı linke tıklayın.

2. Açılan pencerede URL yazısının yanındaki linke tıklayın.

Resim 1: Hatalı URL’ler görülmektedir. Linke tıklayın.


3. Linkimizde hata olduğundan dolayı, tıkladığınızda daha önceden yapılandırma yaptı iseniz 404 hata sayfası çıkacaktır. Bu sayfada Home yazan kısma tıklandığında okuyucuyu blog ana sayfasına yönlendiren bir link vardır. Bu sayfa sayesinde okuyucunuz ana sayfanıza dönüş yapar. Hatalı sayfa resmini inceleyin;Resim 2: Hatalı sayfa ve web sitenize giden link “Ana Sayfa


4. Web sitenizin hatalı açılan sayfa  linkini tarayıcı penceresinden kopyalayın.

5. Altta Google Bot gibi getir yazan yere tıklayın.

6. Açılan sayfa sol kısım da “Google Dizini” yazan yere tıklayın ve ardından URL’leri kaldır yazan kısma tıklayın. Linkin hatalı olduğundan emin olduktan sonra, açılan sayfada “Yeni kaldırma isteği oluştur” sekmesine tıklayın ve biraz önce kopyaladığınız linki yapıştırarak “Devam” ismi ile işlemi bitirin. Açılan sayfada Neden yazan kısmı açın bilgi olması açısından okuyun.

7. İstek göndere tıkladığınızda, Sayfayı arama sonuçlarından ve ön bellekten kaldıracak yeni pencere açılacaktır. Size sayfanın kaldırıldığını ve beklemede olduğunu ifade eden yazıları okuyarak bilgi edinin.

8. Resim 1 de anlattığımız kısma giderek “Bu sayfa sizde halen açık beklemektedirDüzeltildi olarak işaretle” kısmını bularak tıklayın ve hata sayfasından kalktığını göreceksiniz.

Değişik zamanlarda bu hatalı sayfaya bağlantı verdiyseniz bu hataları düzeltmediğiniz sürece bu hatalarla karşılaşacaksınız.


9. Son olarak sol tarafta Google Boot gibi getir yazısını ve Blog URL’nizi göreceksiniz. Kutu içine bir şey yazmadan “Getir” tıklayın ve dizine tekrar gönderin. Google Boot Getir, tıkladıktan sonra yeşil bir onay ile web sitenizi tekrar bootlar tarafından kontrol edilmesi içn istek yapmış olursunuz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir