Blogger Açılmayan Menü Çubuğu Nasıl Açılır Yapılır

Blogger Açılmayan Menü Çubuğu Nasıl Açılır Yapılır
0

Blogger’un varsayılan statik menü çubuğu yerine açılır menü çubuğu kullanıldığında aşağıya açılan kategori linklerinin açılmadığını fark etmişsinizdir. Açılmayan bu menü çubuğunun nasıl açılır yapılacağını aşağıda inceleyin. Blogger’un varsayılan mevcut şablon kodlarını  kullanıyor iseniz kategori linklerinden oluşan açılır menü çubuğu eklentilerini kullandığınızda aşağıya açılması gereken linklerin açılmadığını fark etmiş olmalısınız.

Blogger, Şablon tasarım kodları açılır menü için yapılmadığından dolayı şablon kodlarına müdahale etmeden menü eklentisi çalışmayacaktır. Açılır Menü çubuğunu daha önceden kurdu iseniz çalışması devam edecektir. Ancak bir tema değişimi sonucunda artık Açılır Menü çubuğunu çalışmadığını görebilirsiniz. Böyle bir durum yaşadığınızda neler yapabilirsiniz aşağıda adım adım inceleyelim.

blogger-menuler

 

Öncelikle blog’unuzun yedeğini her zaman almanızı tavsiye ederim. Blogger Şablon kodlarına az çok aşina iseniz sorun yok yedek almadan da devam edebilirsiniz.

İlgili ⇒ Blogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyormusunuz ?

Ayrıca ilginizi çekebilecek, Açılır Menü Çubuğu kategorisindeki yazılara da göz atabilirsiniz.

DEMO ( Not : Test blog çalışmaları zaman zaman değişebilir )

Açılır Menü Çubuğunun çalışması için ilgili adımlar :

1. Blogger şablon kodlarınızı açın ve aşağıda verilen etiketi aratın. (CTRL + F arama kısa yolu)

/* Tabs

2. İlginç değil mi? Tabs’ın anlamı sekmeler demek. O zaman menü sekmesi de diyebiliriz. Tabs ile başlayan kodların hemen altında “ /* Headings “ etiketi yer almaktadır.

3. Tabs altında bulunan tüm kodları seçip kopyalayın ve bir metin dosyasında saklayın. Kendinizin anlayacağı şekilde dosyayı kaydedin. Olur ya! ilerde menü sekmesinden sıkılırsanız eski kodları aynı yere ekleyerek kullanabilirsiniz.

Önemli not: Sildiğiniz bu kodlar, ŞablonÖzelleştirGelişmiş → sekmesinde, Sekme metni ve Sekme arka planı isimlerine kumanda ediyor. Bu kodları sildiğiniz de bu iki sekmenin kullanımı  artık eklediğiniz CSS kodlarından yapılandırılacak.

Korkmayın! kodların yedeğini aldınız. İstediğiniz zaman geri yapıştırabilirsiniz. Bu gibi çalışmalarda size önerim gelişmiş bir metin editörü kullanmanızdır. Yedekleme yapacağınız kodlar bu metin editöründe çok daha güzel biçimlenirler.

Notepad++ gelişmiş metin editörü kullanmak isterseniz ilgili linkten okuyup indirebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu gelişmiş metin editörüne sahip olun. Tabs etiket kod görünüm resmini inceleyin.

tabs-etiketi

 

4. Yukarıda gördüğünüz resimde üst ve alt kısımları küçük çerçeveye aldım. Bu çerçeve arasındaki kodlar sizin şablon kodlarınız olup, bu kodları kesin metin editörünüze yapıştırın saklayın. Blog’unuzu kaydedin ve aşağıdaki CSS kodlarını kopyalayıp, biraz önce kestiğiniz yere yapıştırıp blog’unuzu kaydedin.

CSS kodları:

.tabs .widget ul, .tabs .widget ul {
margin: 0px;
padding: 0px;
list-style: none outside none;
overflow: visible;
}
.tabs-outer {
background: #FF0000 ;
} 
 
 Bu kodlar bize ne anlatıyor:

tabs : Sekmeler

ul : Sırasız link yapılandırıcı. Bu li, (sıralı) → olsaydı statik bir sayfa olacaktı. Kestiğiniz kodlara dikkat ederseniz hepsi → li, ile başlayıp bitiyor. Bu nedenle de açılır menüler açılmıyor. Bu işlemi Blogger şablon tema tasarımını yapanlar neden yapmıyor bir anlam veremiyorum. Daha yeni yeni gadget üzerine ince çizgi atmaya başladılar. Ve bu konuda da bilgi geçmiyorlar. İlginç !!

margin : Kenar px. ölçüsünü tanımlıyor

padding : Dolgu px. tanımlayıcı

list-style : Liste link stil oluşturucu

none outside none : Verilen stilin dışına çıkmamasını sağlayan bir komut satırı.

overflow : Taşma anlamında bir isim.

visible : Görülür anlamında bir isim. Her ikisi birleşince açılır linklerin görülür olması sağlanıyor.

Şu şekilde : overflow: visible;

background : #FF0000, Blog başlık arka plan rengini değiştiren kırmızı renkli kod. Onaltılık renk değerlerinden oluşan ( #FF0000) bu kodu istediğiniz bir renk ile değiştirin.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 1
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir