Blogger Kopya İçerik Hırsızlığı Hakkında

Blogger Kopya İçerik Hırsızlığı Hakkında
0

Google ürünlerinden Blogger, ile yeni blog açan yazar arkadaşlar içerik konusu bulamama veya farklı blog içeriklerini kopyala, yapıştır ile blog yazıyorsanız lütfen bu makaleyi okuyun. Kopya hırsızlığı yapan yazarlar! Dünya üzerinde kimse aptal değildir. Aptal insanlar sadece aynada kendini göremeyen kendisinin, istediği şekilde görülmesini isteyen emek düşmanı, düşüncesiz, bencil, değersiz varlıklardır.

Google’un ücretsiz olarak insanların hizmetine sunduğu site değerindeki günlük anlamına gelen Blogger’u Okyanus da küçük bir damla büyüklüğündeki küçük içi boş beyninizle kirletmeyin. Webmasters gelişim varlığını kullanmayı bilmeden orada burada okunan birkaç script, kod, gizleme bağlantı linki ile, günlük hayatını yazıya döken emek veren güzel düşünce içerisindeki insanların yararlanması gereken araç kaynaklarının kurumasına vesile olmayın.

Web ortamında bazen o kadar basit ucuz senaryolarda, yardım edebilme amacı ile senaryonun bir parçası olabiliyoruz. Bizleri konuya dahil eden kendini akıllı sanan o kişi de bıyık altından gülerek dalga geçer gibi bizleri izliyor.

Şimdi sizlere herkesin merak ettiği bir konu hakkında bilgi aktarmak isterim. Google Adsense reklam arz ve talep birimi. Türkiye de düne kadar yeni bir blog kuran kısa bir süre içinde Adsense reklamı alabiliyordu. Bunu hepimiz biliyor ve yaşıyoruz.

Bugün baktığımızda 1. ve 2. aşama sonuçları bekleniyor. Bu süreçte, blog tasarımı, içerik yönetimi, okunurluk ve izlenme durumu, reklam verenlerce kontrol edilerek uygunluk ve şartlar yerine getirildiğinde onay veriliyor. Hatta daha önce, 10 günde alabileceğiniz Adsense reklamını, şu anda yeni başlayan bir blog yazarı 6 ay gibi bir sürede ancak alabiliyor.

Neden?

Türkiye de forumları incelediğinizde, 25, 30, 75, $’lara Adsense reklam satış ilanlarını görebilirsiniz. Adsense reklamlarının hemen alınamadığının nedeni olan bu konu bile bence çok çok yeterli bir unsur teşkil etmekte.

Gelelim Kopya içerik yayıncılarına!

Blog’unu yeni kurmuş, yemek, oyun, gibi temiz yayınlar yapmaya çalışan emek sahibi yazarın blog’undaki resimlerin, yazıların birebir kopyalanması, yayın içerik ve hizmet şartlarına uymayan Toplama mantığı ile ben yazdım hava ve edası ile yayın yapan zavallı olarak nitelediğim yazar düşüncesinde olan ama hiç bir şey olamayan yazarlarda mevcuttur. 

Google, bu düşünce içinde olan webmaster bozmaları için, Penguen, Panda gibi sistem araçlarını kullanarak web’i temizlemek için mücadele etmeye çalışıyor.

Peki, canımız yandığında arayış içine giren bizler ne yapıyoruz? Maalesef hiçbir şey yapmıyoruz. Sadece istiyoruz veya bazı nedenlerden dolayı isteyemiyoruz.

Bugünden itibaren yapabileceğiniz uygulama, araç ve gereçleri sizlere zaman zaman aktaracağım. Aşağıda verdiğim bağlantıları blog bağlantı gadge’tini açarak vereceğiniz bir isim ile elinizin altında bulundurun.

Bu kelimeleri üzülerek yazıyorum, blog yazınız kopyalandı ve çalınan yazınızı bir başka sitede görürseniz, Google Spam aracını kullanarak hiç acımadan bildirimde bulunun.

Emeğinizi savunup, takip edin. Sonuçların çok kısa sürede alınarak uygulamaya koyulduğunu göreceksiniz.

Bir blog alıntısını nasıl yapacaksınız:

Sevdiğiniz bir blog yazısı olabilir, Google, yazı içinde sizinde değer katarak yazdığınız yazılarınız ve kurallara uymanız dahilinde onay veriyor.

1. Beğendiğiniz yazının ünü diğer tabiri ile %25’ine yakın 5 veya 6 satırı içeren bir yazı alınabilir.

2. Alıntı yazı için, alınan yazı seçilir ve Blog yazı editöründe bulunan alıntı icon‘u ile işaretlenir. Bu yapacağınız işlem ile Google arama örümceklerine bu yazı çalıntı değil alıntı olduğunu ifade etmiş olursunuz.

3. İlgi yazıya aynı oran civarında benzersiz düşüncelerinizi sizde yazarak eklersiniz.

4. Alıntı yapılan yazı için aşağıda Kaynak yazıp yazının alındığı sayfanın bağlantı linkini Atıf olarak eklersiniz.

Örnek :

Kaynak: Guney59 Paylaşım ( Bu isme alıntı yaptığınız yazı sayfasının tarayıcı tam linkini yazarsınız.) Hata: Ana sayfa linkinin yazılmasıdır.

Aşağıdaki verilen Spam raporlama bağlantılarını kullanın :

Web spam raporu gönderdiğinizde aşağıdaki gibi bir bilgilendirme iletisi alırsınız.

Örnek alıntının gösterilmesi;

Webspam raporlarını, arama sonuçlarını etkileme derecesine göre öncelik belirleyerek araştırırız ve kötüye kullanım olduğunu belirlediğimizde gerekeni yaparız. Ciddi durumlarda, sayfaları dizinimizden kaldırırız.

Webspam bildirim linki:

1. Webspam raporu formuna

2. Arama sonuçları sayfasından tek bir tıklamayla spam bildirmenize olanak sağlayan Chrome Webspam Report Uzantısını yükleyin.

3. Chrome Kişisel Engelleme Listesi Uzantısını yükleyin.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir