Blogger Şablon dateModified Etiket Hatasının Düzeltilmesi

Blogger Şablon dateModified Etiket Hatasının Düzeltilmesi
1
veri-etiketleri

Blogger şablon kodlarındaki (dateModified) etiket hatasını Web yönetici araçları Yapılandırılmış Veri Test Aracı (Structured Data Testing Tool) ile tespit edip hatalı etiketin düzeltilmesi. Blogger geliştiricilerinin yaptığı çalışma ve yeniliklerden sonra gün geçmeden hatalı veri etiketlerinin de isimleri farklı olarak karşımıza geliyor. Bir önceki makalemde belirttiğim Blog Id, Post Id, Image url, Headline, gibi Veri hatalarına image, dateModified, publisher, mainEntityOfPage, ismi ile yeni etiketler grupları eklendi. 

Bu hatalar ile ilgili yaptığım araştırma sonuçları içinde doğru olanları da sizlere aktarıyorum. Yapılandırılmış veri test aracını kullanarak blog şablon kodlarımızdaki Yayınlanma Tarihi, dateModified hatalı etiketin nasıl düzeltileceğini inceleyeceğiz. 

Blogger şablon kodlarınızda hangi çalışmayı yaparsanız yapın öncelikle Web sitenizin yedeğini alın. Web sitenizin yedeğinin nasıl alınacağını, Blogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyor musunuz? başlıklı makaleyi inceleyerek bilgi alabilirsiniz.

datemodified-etiket-hatasi

Yayınlanma Tarihi, dateModified hatalı etiket

Blog şablonundaki dateModified hatalı etiketin düzeltilmesi :

1. Blogger ana sayfa link’inizi Tarayıcı penceresinden kopyalayın ve önce test edin.

Yapılandırılmış Veri Test Aracı

2. Blogger kumanda paneline giriş yapın. Şablon ismine tıklayın ve yukarıdan öncelikle şablon kodlarınızı yedekleyin.

3. Şablon ismine tıklayarak şablon kodlarını açık konuma getirin.

4. CTRL+F kısa yol arama yardımı ile aşağıdaki etiketi aratın.

timestampISO8601 

5. Aynı etiketten olup olmadığını anlamak için tekrar aratın. Arama sonucunda aynı etiketten iki adet olduğunu göreceksiniz. 

a. İlk bulduğunuz etiketlerden oluşan grup kalıbı, Makalenin şu Tarih ve saat de ilk olarak yayımlanmasını (ISO 8601 formatında) ifade etmektedir.

b. İkinci bulduğunuz etiket, Makalenin şu Tarih ve saat de en son, (ISO 8601 formatında) değiştirildiğini ifade etmektedir.

Sonuç : Bu iki etiket grubu arasında bir mantık kurmaya çalışırsak, Google arama sonuçlarına bilgi veren bu veriler, yayıncının makaleyi ilk yayımlama tarih zaman damgasını, diğeri ise yayımlanmış yazının üzerinde yapılan değişiklikler sonucundaki tarih zaman damgası verilerini iletmektedir. Blog şablon kodlarına eklenen bu iki değerin yayınlanmış yazı ve değişiklik yapılmış yazı arasındaki tarih zaman bilgisini Google’a veri olarak ilettiğini düşünebiliriz.

6. Sizin bulmanız gereken etiket ise; (b) şıkkında ifade edilen ikinci arama sonucunda bulacağınız etiket grubudur.

İkinci etiket grubunu bulunca ne yapmanız gerekiyor?

1. Aşağıda kalıp olarak verilen etiket grubunun baş kısmına sarı ile işaretli yeri kopyalayın ve şablon kod grubunun baş kısma yapıştırın.

2. Aynı işlemi son kısımdaki sarı renk ile belirtilen etiket için uygulayın ve şablonu kaydedin. NOT : işaretli olan tırnakları da kopyaladığınızdan kesinlikle emin olun.

Etiket Grup kodları :

<span itemprop='dateModified'><a class='timestamp-link' expr:href='data:post.url' rel='bookmark' title='permanent link'><abbr class='published' expr:title='data:post.timestampISO8601' itemprop='datePublished'><data:post.timestamp/></abbr></a></span> 
Şablon kodlarına eklenmiş etiket resim linkini inceleyin.
Tüm işlemler bittiğinde Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile son kontrolleri yaptığınızda dateModified hatalı etiketin düzeldiğini görebilirsiniz.
Düzeltilmiş hatalı dateModified etiketi
duzeltilmis-datemodified-etiketi

Alternatif kullanım :

Aynı işlemi alt kısımda bulunan “datePublished” ismine bir boşluk vererek “dateModified” etiketini ekleyerek de yapabilirsiniz. Sarı ile işaretli yeri inceleyin. Sonuç aşağıdaki gibi görülecektir.

( datePublished dateModified )
<a class='timestamp-link' expr:href='data:post.url' rel='bookmark' title='permanent link'><abbr class='published' expr:title='data:post.timestampISO8601' itemprop='datePublished dateModified'><data:post.timestamp/></abbr></a> 

Yukarıda anlatılan her iki etiket ekleme formatından birini kullanabilirsiniz. Sonuç olarak etiket hatası düzelecektir. Bir sonraki sorunlar da görüşmek üzere..

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Uzun zamandır aradığım bir kod kullanımıydı. Uyguladım çalıştı.
    Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir