Dinamik görünüm Blogger Blogspot eksileri artıları

Dinamik görünüm Blogger Blogspot  eksileri artıları
0
Tarayıcı öğe denetlemesi
Blogger Blogspot  eksileri artıları 

Merhaba bu yazımda sizlere Blogger Blogspot’ da isteğe bağlı uygulamaya alınan Dinamik görünüm hakkında bazı eksiklikleri ve yapabileceklerimizi anlatmaya çalaşacağım.
Tabi gelişmekte olan ve desteklediğimiz bir uygulama bunlar.
Bloğumuza dinamik görüntü uygulamadan önce istediğimiz gibi müdehale edebiliyorduk. Peki şimdi ne olacak ?
Diyelimki bir tane bloğumuz var ve dinamik görünümü beğendiniz.Şablon ayarlarından herhangi bir görünümü seçtik ve uygulamaya aldık.
Çalışmalarımızı yaptık.İçeriklerimizi ekledik.Ve bloğumuzu kapadık.Ya sonra !!!
Tekrar blogumuzu açmak için sık kullanılanlardan yada elle tarayıcımıza yazarak açtık.
Sonuç ; Bloga giriş yapamıyoruz. Aman Allahım Şimdi ne olacak..
Hemen dehşete kapılmayın. Bende aynı olayı yaşadım ve  geri bildirimlerde bulundum Sizlerde geri bildirimlerde mutlaka bulunun.Bu bildirimler ürünün iyileştirilmesinde, yapılan hataların giderilmesinde, eksikliklerin tamamlanmasında kullanılmakta.Bu yapılan işlemlerde bize geri dönerek bloğumuzu kaliteli ve verimli kullanmamızı sağlamaktadır.
Şimdi tek tek resimli konuları inceleyelim ve ne yapabiliz diye araştırmalarımızı bulduğumuz bulguları kendi bloğumuzda yayınlayarak bizlere verilen bu nimetten faydalanalım.Kısaca paylaşalım.Daha öncede yazdığım gibi sitemin adını ( guney59 paylaşım ) olarak belirtmiştim.Paylaşma adı burdan geldiğini bir kez daha yazmak istedim.

Atlama Aralığı :
Dinamik görünüme geçtiyseniz, ve yayınlarınıza devam ediyorsanız, mutlaka Atlama Aralığını koymayı unutmayınız. Atlama aralığı koymadan dinamik görünümde yayınlarınız çoğaldığında ve yarın bir gün, olaki eski görünüme geçmek isterseniz ( şablonu varsayılana geri al) daha önceden atlama aralığını koymadığınızda birçok sayfanız ana sayfada tam ekran gözükecektir.Bunları düzeltmek sizi uğraştıracak ve zamanınızı boşa harcamanıza neden olacaktır Kumanda Paneli yerleşim komut yazısı :
Kumanda Paneli yerleşim

Dinamik görünümde Kumanda Paneli yerleşim komut yazısı’nı göremez ve kullanamazsınız.Bu nedemektir.Gadged yada Widget html , Css, vs kodları kullanamayacaksınız.Baştan da yazdığım gibi artıları ve eksileri mevcut.Mesala  facebook hayran sayfanız var ve bu sayfayı blogda gösteriyorsunuz.Artık gösteremiyeceksiniz.Ancak bunlar yok olmuyor. Tekrar eski görüntüye varsayılan olarak dön dediğinizde.Eski görünümünüze dönüyorsunuz.Şu an sayfamda var ancak gözükmüyor.

Blogunuza giriş zorluğu :
Blogunuza giriş yapmak için açtınız ve bir tek bloğunuz var.Birkaç bloğunuz varsa ve dinamik görünüm seçmediğiniz diğer blogtan giriş yapılabilirsiniz.

Peki ya yoksa ne yapabiliriz. Değişik alternatifler kullanabiliriz.İşte karşılaştığımız görüntü aşağıdaki gibi olacaktır.Resmi büyütüp yada farklı bir sayfada açabilirsiniz.Eğer google picasa (Burdan kurabilirsiniz) kullanıyorsanız zaten tıkladığınızda resim büyüyecektir.Buradaki resme baktığınızda sağ tarafda kumanda paneline giriş yada kalem şeklinde yayın kısmına giriş menüsü yoktur.

 

Gbar

Bloğumuzu nasıl açacağız :
Blogumuzu açmak için burda yazdığım linki araç çubuğuna yazıp giriş sayfasına ulaşarak, şifrenizi girip açabilirsiniz. www.blogger.com yada  www.blogger.com/home
Şifrenizle girişten önceki ve sonraki menu çubuğunun görünüşü:

 

Gbar
Gbar
Dikkat ederseniz bir üsteki menü çubuğu ile aynı değildir.Sağda sitenize bağlantı veren iconlar gözükmektedir.

www.blogger.com yada  www.blogger.com/home Bu komutları kullanarak giriş yapabileceğinizi unutmayın.
Bloğa giriş yapabilmenizi sağlayacağınız diğer kolay bir yol :

 

Gbar

Resimde Sayfalamalardan oluşturduğumuz menülerde dikkat ederseniz (Resmi büyütün) blogspot yazan soldan ikinci komut yazı bağlantısında blogspot adında bir sayfa oluşturdum.Bu sayfa içinede yukarda bahsettiğim  ( www.blogger.com/home ) linki yazdım.Buraya resim de koyabilir resme link verebiliriz.Ben link koydum siz özelleştirip icon koyabilir ve resme link verebilirsiniz.Dileğimiz biz bunları yapmadan bir an önce uygulamayı yapan insanların bu işlemleri halletmesi.Benimde çok fazla kod bilgim yok.Bu işlerle uğraşan çok teknik insanlar var.Onlar hemen kendi sitelerine gerekeni yapacaklardır.Ancak bizim amacımız bu işin kökünden halledilmesi ve herkesin kolaylıkla bu sistemi kullanmasını sağlamak için çaba harcaması.Yani geri bildirimde bulunmamız gerekmektedir.
Bu sayfa bilgilerine bakmak istediğiniz sayfada iken fareye sağ  tıkla öğeyi denetleye tıkladığınızda açılan sayfada koyu renkli bir alan olarak görürsünüz.Bu uygulama ile resim boyutları, kodlar, sayfa yerleşimi gibi birçok bilgiye ulaşabilir hatta buradaki kodlardan yararlanabilir, kod örneklerini inceleyebilirsiniz.İnternet tarayıcılarınızın uygulama alanları bunlardır.Bilmeyenler bunları fazla kurcalamamaları gerektiğinide unutmayın.
Dünyada tüm internet uygulamaları bu tür yapılanmalarla insanlara sunulmaktadır.Resmi inceleyin.
Developer Tool görüntüsü

Developer Tool görüntüsü

Sayfa altı paylaşım eksikliği :
Dikkat edilirse paylaşım linkleri normal şablonda kullanılanla aynı değil.Herhalde bunun bir mantıklı açıklamasını bu sistemi yapanalar zaman içerisinde açıklarlar.Belli bir alanı kullanabiliyorsunuz bunlar nedir.
Tweet, beğen ve google + ve yorum kısmı

Yeni dinamik sayfa görünümü

 

Yeni dinamik sayfa görünümü
Eski şablon görüntüsü :
Eski şablon görüntüsü

Eksilerden bahsetmiştik.İşte burda büyük bir eksik olan kısım şu.Diyelim benim facebookda sayfam var ve yayınımı bu sayfama göndermem lazım.Gönderemiyorum.Böyle bir seçenek yok.Sadece tweek gönderimi, google+ gönderimi ve beğenme olayından başka kullanıma sahip değil.Lütfen sizde yayın kısmında sayfa sağ tarafında geri bildirim gönder yazan yere tıklayarak bunu bildirin.
Artıları dedik :
Evet artıları var örneğin.Bu yazıyı yazmadan önce deneme yaptım ve saat 19.00 da 01.12.2011 tarihinde bilgisayarı dinamik görünüme aldım ve kapadım.Sitemin sayfa görünüm sayısı 153 civarındaydı ve merak ettim hakikaten bu işlem bir işe yarıyormu diye. Evet arkadaşlar yarıyor.Birde şu eksiklikleri yapsalar doyum olmaz diye düşünüyorum.Lütfen sizde fikrinizi belirtin bir yorum yazarak gönderin.Arkadaşlarınızla bu yayını paylaşın.İşte sonuçlar.Bu sonuçlara baktığım saat ve 22.00 suları idi.Şu anda saat 12.54 ve sayı 381.

Sayfa sayaç
Ne demek istediğimi herhalde anlamışınızdır.
Sayfa sayaç

Araştırmalarıma devam ediyorum.Paylaş kısmını istediğim gibi yapabilirsem tekrar yayınlayacağım.
Konuyu tekrar okumama yardımcı olan ve yorum yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Konuya ek ilerleyen zaman içinde birçok yenilikler yapıldı.Yerleşim, kontrol paneli giriş düğmesi vs gibi çalışmalarla bu eksiler düzeltiliyor.Bende paylaşım için yazdığım bir yazı linkini bu alan taşımak ve sizlere yardımcı olmak istedim.Aşağıda verdiğim linkten yazımı okuduğunuzda artık Sosyal paylaşım siteleri ile rahatlıkla paylaşım yapabileceksiniz.
AddThis Share eklentisini ekle yazımı inceleyiniz.

Her hangi bir konuda soru sorup veya yorum yaptıktan sonra verilen cevaplardan ve yorumlardan haberdar olabilmek için sağ tarafdaki açılır pencere Subscribe yazan kısımdan abone olma seçeneklerinden birine tıklayarak yapılan yorumlardan e-posta adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz. isterseniz daha sonra aboneliği iptal et yazan bağlantıyla tıklayarak o yazıya yapılan yorumların e-postanıza gelmesini engelleyebilirsiniz.
Yazılan yazıları blogunuzun kontrol panelini açtığınızda en altından  Add to Google Reader
tıklayarak faklı bir şekilde de takip edebilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir