Dinamik Görünümlü Blogger Blogspot Eksileri Artıları

Dinamik Görünümlü Blogger Blogspot  Eksileri Artıları
0

Blogger’un şablon seçeneklerinden Dinamik görünümlü blogger temasını seçti iseniz Dinamik blog kullanımı ile ilgili artıları eksileri nelerdir mutlaka okumalısınız. Klasik tema kullanırken blog’a istediğiniz gibi müdahale edebilirsiniz. Ancak Dinamik görünümlü blog teması ile Klasik görünümlü blog tema kodları aynı değildir. Dinamik görünümlü blog tema (şablon) kodları tamamen JavaScript kodlaması ile tasarlanmıştır. Kendine özgü tasarlanmış bu kodlama ile siz, istediğiniz eklentiyi ekleyemezsiniz. Ekleseniz dahi eklediğiniz uygulama çalışmayacaktır.

Peki şimdi ne olacak? Diyelim ki bir blogunuz var ve dinamik görünümü beğendiniz. Dinamik blog şablon kısmında da herhangi bir görünümü seçip uygulamaya aldınız. Blog üzerinde içeriğinizi eklediniz diğer çalışmalarınızı tamamladınız. Ya sonra! Olası hatlardan biri olarak, blog’u açmak için kumanda paneli butonunu göremiyorsunuz. Kumanda panelini açmak için tarayıcınızın yeni sekmesini kullanmak zorunda kaldınız. Sonuç olarak blog kumanda paneline giriş yapamıyorsunuz.

Hemen dehşete kapılmayın! Daha önce, Dinamik görünümlü blog kullanan biri olarak bende aynı olayı yaşadım ve öncelikle geri bildirimlerde bulundum. Siz de geri bildirimlerde mutlaka bulunun. Bu bildirimler ürünün iyileştirilmesinde, yapılan hataların giderilmesinde, eksikliklerin tamamlanmasında kullanılmakta.

Blog Kumanda Paneline Giriş Ve Diğer İşlemler Hakkında Bilgiler:

Şimdi, aşağıda açıklaması verilen resimli konu başlıklarını okuyarak neler yapılabilir görelim.

blogger-yazi-editoru-atlama-araligi

Atlama Aralığı:

Dinamik görünüme geçtiyseniz, ve yayınlarınıza devam ediyorsanız, mutlaka Atlama Aralığını koymayı unutmayınız. Atlama aralığı koymadan dinamik görünümde yayınlarınız çoğaldığında ve yarın bir gün, eski görünüme geçmek istediğinizde (şablonu varsayılana geri al) önceden atlama aralığını koymadığınızdan dolayı birçok yazınız ana sayfada tam ekran gözükecektir. Yazılarınız çoğalacağı için, bunları düzeltmek sizi uğraştıracak ve zamanınızı boşa harcamanıza neden olacaktır.
blogger-kumanda-paneli-dashport

Kumanda Paneli yerleşim komut yazısı:

Dinamik görünümde Kumanda Paneli yerleşim komut yazısını göremez ve kullanamazsınız. Bu ne demektir? Gadged veya Widget, html, Css, gibi kodları kullanamayacaksınız. Konunun başında da belirttiğim gibi bazı artı ve eksileri mevcut. Mesela, Facebook hayran sayfanız var ve bu sayfayı klasik blog ana sayfanızda gösterebiliyorsunuz. Dinamik blog sayfanızda maalesef artık göremeyeceksiniz.
Ancak bunlar yok olmayacak. Yedek aldığınızda veya tekrar eski görünüme, varsayılan olarak dön seçimini kullandığınız zaman eski görünüme dönebilirsiniz.

Blog giriş sorunu:

Blog girişi yapmak için farklı birkaç adet bloğunuz varsa dinamik görünümlü blogtan giriş yapabilirsiniz. Peki farklı birkaç blog yoksa ne yapabiliriz? Değişik alternatifler kullanabiliriz. İşte karşılaştığımız görüntü aşağıdaki gibi olacaktır. Resmi büyütüp vaya farklı bir sayfada açıp inceleyebilirsiniz. Resme baktığınızda “siyah gbar” sağ tarafta kumanda paneline giriş ana sayfa butonu veya kalem simgesinin olmadığını göreceksiniz. Ne yapabiliriz?
dinamik-blogger-ana-sayfa-gorunumu

Bloga Nasıl Giriş Yapacağız?

Blogu giriş yapmak için aşağıda verilen linki araç çubuğuna yazıp giriş sayfasına ulaşarak, şifrenizi girip açabilirsiniz. https://www.blogger.com/home
Bloga Şifrenizle girişten önceki ve sonraki menu çubuğunun görünümü

blogger-kumanda-paneli-giris-iconu

Dikkat ederseniz bir üsteki menü çubuğu ile aynı değildir. Alt resimde sitenize bağlantı veren iconlar gözükmektedir. https://www.blogger.com/home Bu bağlantı linkini kullanarak giriş yapabileceğinizi unutmayın. “Yazı editörünü açan kalem simgesi + Kumanda paneline giriş sağlayan Home ev simgesi.

Bloga Girişin Diğer Yolu:

Resimde Sayfalar ile oluşturmuş menüye dikkat ederseniz blogspot yazan soldan ikinci link bağlantısında blogspot adında bir sayfa oluşturdum. Bu sayfa içine de yukarıda bahsettiğim ( https://www.blogger.com/home ) linkini ekledim. Bu metine resim koyabilir resme link verebiliriz. Bu sayfa bilgilerine bakmak istediğimizde, sayfada iken fareye sağ tıklayın ve incele ismine dokunun. Açılan sayfayı koyu renkli bir alan olarak görürsünüz. Bu uygulama ile resim boyutları, kodlar, sayfa yerleşimi gibi birçok bilgiye ulaşabilir hatta buradaki kodlardan yararlanabilirsiniz. Kod örneklerini aşağıdaki resimde inceleyin.Tarayıcı geliştirici ayarlarının yapıldığı alanlardır bunlar. Dünya genelinde mevcut olan tüm tarayıcılar için bu uygulamalar mevcuttur. Kısa yol klavye bilgisi ise F12 dir. Developer Tool görüntü resmini aşağıda inceleyin.
dinamik-blogger-gris-butonlari

Makalenin Alt kısmındaki Paylaşım Eksikliği:

Dikkat edilirse paylaşım linkleri normal şablonda kullanılanla aynı değildir. Herhalde bunun bir mantıklı açıklamasını bu sistemi yapanlar zaman içerisinde açıklarlar. Belli bir alanı kullanabiliyorsunuz bunlar nedir? Twitter, Like + Paylaş birdir, Google Plus ve yorum kısmı.
Blogger dinamik şablon görünümü

dinamik-blogger-paylasim-butonlari

 

Klasik blogger şablon görünümü 
klasik-blogger-paylasim-butonlari
Eksilerden bahsetmiştik. İşte burada eksik olan kısım şu. Diyelim ki, sizin Facebook da sayfanız var ve makalenizi Facebook sayfanıza göndermeniz lazım. Maalesef Gönderemiyorsunuz! Böyle bir seçenek yok. Sadece Twitter gönderimi, Google+ gönderimi ve beğenme olayından başka kullanıma sahip değil. Lütfen sizde yayın kısmında sayfanın sağ tarafında bulunan geri bildirim gönder yazan yere tıklayarak bunu bildirin.

Artıları İse:

Dinamik görünümlü blog, hızlı açılması ve sadelik ön planda olması nedeni ile Google arama sonuçlarında önerilebiliyor. Google‘un hızlı açılan mobil ve web sitelerinde kullanıma başladığı AMP sayfalar gibi. AMP sayfa örneğini görün. Sayfayı açarken hızına ve hiçbir eklentinin olmadığını sayfa içinde inceleyin.

Araştırmalarıma devam ediyorum. Paylaş kısmını istediğim gibi yapabilirsem tekrar yayınlayacağım. Konuyu tekrar okumama yardımcı olan ve yorum yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Konuya ek olarak ilerleyen zaman içinde birçok yenilikler yapıldı. Yerleşim, kontrol paneli giriş düğmesi vs gibi çalışmalarla bu eksiler düzeltiliyor. Bende paylaşım için yazdığım bir yazı linkini bu alana taşımak ve sizlere yardımcı olmak istedim. Aşağıda verdiğim linkten yazımı okuduğunuzda artık Sosyal paylaşım siteleri ile rahatlıkla paylaşım yapabileceksiniz.

Ayrıca Okuyabileceğiniz Önemli Makaleler:

Dinamik Görünümlü Blogger Makaleleri

AddThis Share eklentisini ekle yazımı inceleyin. Her hangi bir konuda soru sorup veya yorum yaptıktan sonra verilen cevaplardan ve yorumlardan haberdar olabilmek için abone olma seçeneklerinden birine tıklayarak yapılan yorumlardan e-posta adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İsterseniz daha sonra aboneliği iptal et yazan bağlantıyla tıklayarak o yazıya yapılan yorumların e-postanıza gelmesini engelleyebilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir