Google Dokümanlar İle Kelime Sayısını Öğrenme

Google Dokümanlar İle Kelime Sayısını Öğrenme
0

Google Dokümanlar ile Web sitenizin Ana sayfa başlık ismi, Açıklama, Anahtar Kelime, Arama açıklaması ve Etiket gibi Kelime sayısını öğrenerek SEO uyumlu yapabilirsiniz.

Kelime sayısı neden önemlidir?

Bir Web sitesinde yazar yönetici iseniz, siz, web internet ortamında Webmaster olarak tanımlanırsınız. Webmaster unvanı almak ile Webmaster olunmadığını, SEO ve Web yönetici araçları kurallarını, site veya blog’unuz için yazılmış iç ve dış kullanım politikalarını da az çok bilmek ve öğrenmek zorunluluğunuz vardır.

Çok doğal olarak birçok kişi, bunları öğrenmek zorunda mıyım? Öğrensen ne olur? Öğrenmesem ne olur? Şeklinde düşünebilir.

Ancak! unutulan çok önemli bir konu vardır ve bu hep göz ardı edilir. Günler, aylar, yıllar sonra web siteniz belirli bir saygınlık ve değer taşımaya başladığında artık daha iyisini nasıl yaparım heyecanı ile karşı karşıya gelinir.

google-drive-dokumanlar-kelime-sayisi

 

Bu düşünceleri yaşamaya başladığınızda geçirdiğiniz boş yıllar, yerini geriye dönük iyileştirme arayışına dönüştürür. Yazılan her yazının SEO uyumlu olması için çalışmalar yapmanıza neden olur. Bu çalışmalarda yaptığınız her düzenleme web kurallarını geriye dönük düzeltme amaçlı olacağından linklerin bozulması vs. gibi hatalar ile sonuçlanır.

Samimiyetle açıklamak isterim, bu hataların düzeltilmesi yaklaşık 2 yıl sürer. Bu anlatımdan ne demek istediğim açınca belli olduğundan yeni veya eski Webmaster ’ların bu konuya dikkat etmeleri çok önemlidir.

Web araçları ile ilgili yazılan konulara faydalı olması için bugün ki konumuzda Kelime sayısının önemini aşağıda anlatmayı düşündüm. Umarım faydasını siz de yaşarsınız.

Kelime sayısı nerede ne kadar olmalıdır :

Ana Sayfa Başlığı: Bir çok arama maksimum 60 karakter kullanır. Google dokümanlar ile gerçekleştirdiğim incelemeyi aşağıdaki resimde görebilirsiniz.
Örnek: Başlık ismi şu anda okuduğunuz yazı ismi ile aynıdır.
Google dokümanlar ile gerçekleştirilen inceleme sonucu, Büyük Resim İzle

makale-baslik-ismi-kelime-sayisi

 

Ana Sayfa açıklaması: Bir çok arama maksimum 160 karakter kullanır. Yukarıda verdiğim örneğin benzeri makale açıklamasını resimde inceleyin. Büyük Resim İzle

makale-aciklama-kelime-sayisi

 

Ana Sayfa Anahtar Kelimeleri: Anahtar kelime meta etiketi 260 karakterden az olmalıdır.

Yazı editör’ündeki Arama Açıklaması: Web site arama penceresinde bir açıklama eklememiş olsanız dahi, 160-250 karakteri sayısını geçmeyin. Bu durum yaklaşık 1,5 ile 2.5 satıra tekamül etmektedir. Büyük Resim İzle

makale-seo-arama-aciklamasi

 

Google Dokümanlar ile Kelime Sayısını hesaplama:

Google Dokümanlar’da yazılan yazıdaki kelime sayısını öğrenebilirsiniz. Ancak E-tablo ve sunular da bu özellik bulunmamaktadır.

Google Dokümanlar İle Makale Kelime Sayısını Öğrenme:

1. Google dokümanları açın.

2. Kelime sayısını öğrenmek istediğiniz yazınızı hazırlayın ve kullanacağınız metni seçin.

3. Araçlar menüsüne tıklayın.

4. Kelime sayısı ismine tıklayın. Açılan pencere de şu bilgileri göreceksiniz.
Büyük Resim İzle

google-dokumanlar-kelime-sayisi-penceresi

 

  • Kelimeler
  • Karakter sayısı (boşluksuz)
  • Karakter sayısı (boşluklu)

Kelime sayısı pencere görünüm resmini yukarıda inceledik. Makaleniz için kullanmanız gereken Kelime sayısı aracını bu sistemle artık gerçekleştirebilirsiniz.

Konu hakkındaki sorularınızı, makale altında Google Plus kullanıcılarının da yorum bırakabileceği bir alan göreceksiniz. Her iki alanı kullanarak yorum bırakabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir