Google Plus Sayfalarda Koleksiyonlar Seçeneğini Düzenleme

Google Plus Sayfalarda Koleksiyonlar Seçeneğini Düzenleme
0

Web siteniz için Google Plus da Sayfanız varsa, Sayfalar seçeneğinde bulunan Koleksiyonlar sekmesi ile resimli kapak ve kategorilerden oluşan yazılarınızı web site görünümünde okuyucu kitlenize gösterebilirsiniz. Google Plus Koleksiyonlar uygulaması hepinizin bildiği Pinterest sitesindeki resim paylaşım board uygulamasına benziyor. Sayfa kaynağındaki koleksiyonlar sekmesinde önce kategori oluşturuluyor sonra ilgili kategorilere hitap eden makaleler ekleyerek grup yazılar oluşturuluyor. Aradaki tek fark, web site görünümündeki sayfanın size ait resimli kapaklar içinde bulunan ilgili yazıların olması. Google Plus sayfanızı ziyaret eden okuyucularınız koleksiyonlar sekmesine tıkladığında aradığı konuları kapak resimli link bağlantısı içinde bulabilmekte.

google-plus-sayfa-koleksiyon

Koleksiyonlar sekmesindeki kategori makale görseli

Google Plus Keleksiyonları merak ettiniz mi? Guney59 paylaşım Google Plus sayfamı inceleyin.

Google Plus Sayfasınız da Koleksiyonların yapılandırılması :

1. Web site okuyucu kitlesini artırmak için öncelikle Google Plus sayfanızın olması gerekir.

Google Plus sayfa oluşturma

Google Plus ticari resmi web site sayfası oluşturma

2. Google Plus’u profiliniz ile kullanıyorsanız ve bir web sitesine sahipseniz öncelikle yukarıda verilen bağlantıdan Blogger veya ticari kullanım web siteniz için sayfanızı oluşturun.

3. Sayfanızı oluşturduktan sonra, Koleksiyonlar nasıl yapılandırılacağını inceleyelim.

Google Plus Koleksiyonların yapılandırılması :

1. Google Plus sayfanızı açın. Menü çubuğunda (üçüncü seçenek) Koleksiyonlara tıklayın. Karşınıza “KOLEKSİYONLAR YAYINLARINIZI KONUYA GÖRE GRUPLANDIRIN” açıklama penceresini göreceksiniz.

2. Açıklamaların hemen alt kısmında ;

OLUŞTUR :İlgi alanlarınıza göre koleksiyonlar oluşturun. Video, fotoğraf ve benzer şeyleri yayınlayın.

BULUNABİLİR OLUN :Kullanıcılar, herkese açık olan tüm koleksiyonlarınızı veya yalnızca istedikleri koleksiyonları takip edebilir.

ÖZELLEŞTİR :Özel adlar ve kapak fotoğrafları ile koleksiyonunuzu çarpıcı hale getirin.”

Açıklayıcı bilgileri okuyarak ilk Koleksiyonunuzu Oluşturmaya başlayın.

Koleksiyon penceresindeki özellikler :

1. Koleksiyon oluştur : İlk pencereye gireceğiniz isim, web sitenizdeki kategori ismidir. Bu bilgileri doldururken alt açıklama yazılarını dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

2. İkinci alt pencerede yazmış olduğunuz Kategori başlığınızın kısa bir açıklamasını girin.

3. Şu kullanıcılara görülür : Bu kısımdaki ayar çok önemlidir. Yan taraftaki açılır pencereye tıkladığınızda karşınıza, Herkese açık, Çevreleriniz, Yanlızce siz, Özel, isimlerini göreceksiniz. Ayarlar varsayılan olarak “Herkese açık” olarak gelmektedir. Sizlere önereceğim seçenek “Herkese açık” varsayılan ayarları kullanmanızdır. Bu seçeneği bir kez yapılandırdıktan sonra bir daha değiştiremezsiniz. Nedeni ise gayet basittir. Google Plus öneri ve arama sonuçları ile ilgilidir. Yazı paylaşımlarınız da kalıcı bir bağlantı oluşturur. Google Plus çevrelerinizle paylaşım ve Google’un bu seçeneğe verdiği sabit bağlantı ile arama sonuçları arasında bir bağlantı mevcuttur.

4. Tüm bilgileri girdikten sonra Oluştur butonuna tıklayarak ilk tam sayfa kategori sayfanızı görebilirsiniz. Tam sayfa görüntünün bağlı olduğu sayfa Google Plus sayfasıdır. Yani yukarıda verilen üç kategorili resimli kapak görselidir.

koloksiyon-olustur

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir