Google Sites Ana Sayfa Ekle Araçlarını Kullanma

Google Sites Ana Sayfa Ekle Araçlarını Kullanma
0

Yeni Google Sites kurulum başlangıcında, Site adı, Sayfa başlığı, Başlık resmi eklemeyi, incelemiştik. Bugün; Google Sites, Ekle menüsündeki araçların kullanımını inceleyeceğiz.

Google Sites Ana sayfanızı yapılandıracak araçların oldukça zengin olduğunu söyleyerek söze başlamak çok doğru olacak. Merak edenler için Google sites’in şu anda gördüğünüz gösterge panelinden başka bir paneli olmadığını söyleyebilirim. Tüm çalışmalarınızı, Ekle, Sayfalar, Temalar, seçenekleri gerçekleştireceksiniz. İlk yazıyı okumak için bağlantı;

İlgili MakaleGoogle Sites Kurulum Başlangıcını Oku

Ekle seçeneğinde oldukça fazla araçlar yer almakta. Bu nedenle anlatılan konular size örnek olacak şekilde düşünülmüştür. Google Sites ana yapısını oluşturup, yayımlama işleminden sonra diğer konular tek tek anlatılacaktır. Konudan uzaklaşmamak için ilgilenen arkadaşların takip de kalmalarını öneririm. Ekle seçenekleri 4 bölümden oluşuyor bunlar;

Google Sites Web Sitem: Öğretmenim

Google Sites Ekle Bölüm Pencere Görünümleri:

Birinci bölüm araçlar: Stil, Resim, Url ve Yükleme araçları

İkinci bölüm: Google Drive

Üçüncü bölüm: Google Yerleştirme

Dördüncü bölüm: Google Dokümanlar
google-sites-araclar

Google Sites Ana Sayfasını Oluşturma:

1.Tema resim altına bir Hoş geldiniz yazısı ekleyebilirsiniz.Araçlar, Ekle → Metin kutusu: Resmin hemen altına bir pencere açılacaktır. Pencere biçimleme araçları, Google dokümanları kullanıyor iseniz size yabancı gelmemesi gerekiyor.Metin kutusuna yazın örnek: Google Sites ile oluşturulmuş web siteme Hoş Geldiniz.Yazıyı düzenleyin. Kalın, yatık, ortala vs. Sola fareyi yanaştırın, “Bölüm arka planı” stil seçin.Yazı stillerinden başlık kullanın, tıklayın, bağlantı linki ekleyin. Beğenmezseniz sol kısımda “Bölümü sil” ile silebilirsiniz.

google-sites-hosgeldiniz-mesaji2. Düz yazı, Blog-Web Site yazı ve slayt ekleme: Şu anda yapılan işlemler sadece Google Sites ana sayfasını yapılandırma ile ilgili olduğunu unutmayın. Hayal gücünüzü kullanarak istediğinizi yapabilirsiniz. Anlatılanlar sadece bir örnektir. Siz daha farklı konular “Ürün tanıtımı, fiyat belirleme, yemek tarifi” ekleyin.

3. Araçlar, Ekle → Metin kutusu açın. Bir başlık ekleyin. Seçin metni.Örnek: Blogger Blog Yapılandırılmış Statik Veri Sayfanın KaldırılmasıÜst kısımda, Normal metin → İkinci sıradaki Başlık ismini seçin → Aynı sütun altına açıklama ekleyin:

örnek:Blogger, blog yayıncısı iseniz Web yönetici araçlarını kullanmayı bilmeniz gerekir. Web yönetici araçlarında statik sayfa veri hatası alıyor kaldıramıyor ve sayfalar devamlı karşınıza çıkıyorsa ne yapmanız gerektiğini aşağıda inceleyin. Blogger statik sayfalar tek sayfadan oluşan, okuyucuya bilgi, gizlilik, hakkında coğrafi konum bilgisi vererek, okuyucunun ne yapması gerektiğini anlatan sayfalardan oluşur. Bu düşünce mantığı ile birçok statik sayfalarda Gönderen Yazar ismi görülmez. Devamını Oku ➢”

Başlık ismi ve Devamını Oku metine bağlantı linki ekleyin. Yazı başlığını seç → İlgili makale linki kopyala → Metin kutusu → Bağlantı ekle → Kopyalanan linki, ”Bağlantı” yapıştır.

Sol kısımdan arka plan rengi ekleyin.

Siz daha farklı konular “Ürün tanıtımı, fiyat belirleme, yemek tarifi” ekleyin.

Google Drive, Google Slaytlarda daha önce düzenlediğim bir Slayt’ı ekleyelim mi ne dersiniz.

Sağ taraftan, Google Dokümanları → Slaytlar, seçeneğini açıp, daha önce düzenlediğim bir Slayt’ı ekliyorum.

Eklediğim Slayt bir alt satırda konumlanıyor. Slayt’ı tutun ve biraz önce eklediğimiz yazı metnin yanına bırakın. Ön izleme ile konum ayarlarını yapın.

Konum ayarları bitti ise Slayt çalışmasını yapılandırmak için, Slayt dokunun, üst kısımdaki dişliye tıklayın. Açılan pencerede otomatik çalışma durumunu ayarlayın ve uygulayın.Google Sites Yazı Metni ve Slayt Ekleme “Resmi büyük incele

google-sites-slayt-ekleme

Hiç çekinmeden sizde farklı uygulamaları seçerek deneme yapabilir, silebilirsin. Diğer konuları okumak için takipte kalın. Bir sonraki Google Sites yapılandırmasında Sayfalar ile neler yapılabilir inceleyeceğiz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir