Google Sites ile Sitemizi Kuralım

Google Sites ile Sitemizi Kuralım
0
 
Google Sites
 

Google Sites ile yapılan Site

Google da Sites site açmadan önce yapılması gereken birkaç işlemimiz var.
Bunlar neler önce onlara bakalım.

1.Google dan  hesabımızı aldık, ve bu hesaba istinaden gmail kullanabiliyoruz.
2.Google hesabımız yok.

1. seçenek doğru ise, sorun yok hemen başlayabiliriz.
2. seçenek için konuşursak hemen bir hesap açmamız gerekmektedir.

2. seçenekte hesabımızın olmadığını düşünerek, hemen hesap açıyoruz.

 

  • Resmi büyütüp bakarsanız daha rahat anlama şansınız olacaktır.Resimde google hesaplar kısmı gözükmekte ve çokta kolay bir şekilde hesap alabiliyorsunuz.

 

gmail

Google hesabı açmayı bilmiyorsanız google hesap açma ile ilgili resimli anlatım yazımızı takip ediniz.Anlatımın yapıldığı aynı yerden aynı zamanda bir blog oluşturma işlemide anlatılmakta olup, kendinize bir blog da kurabilirsiniz.

Her iki şekildede hesabımız açıldı ve biz gmail ayar panelimize giriş yaptık.
Panelin en üst kısmında bulunan Sites yazan yere tıklıyoruz.

 

gmail
 

Ve Karşımıza Oluştur diye bir kısım çıkacak tıklıyoruz. Açılan sayfada site adını belirliyoruz, temamızı seçiyoruz.Hatta galeriden önizleme yaparak istediğiniz bir şablonuda kullanabildiğiniz gibi kendinizde şekillendirebilirsiniz.

Bu konuyuda bir önceki anlatımda inceledik.Buradan takip edebilirsiniz.

 

tema
 
Sitenize bir isim verirken dikkatli ve anlamlı bir isim vermeye özen gösterin. Aynı yerde sitenizin Dünya üzerinde görülmesi ve şu anda taslak halinde beklemesi şeklinde bir seçenek var.
 
Eğer siz sitenizi yapılandırıp, sonradan herkes görebilir diye düşünürseniz seçiminizi yapmayı unutmayın.
Hemen gözükmesi etik olmayabilir.Çünki sitede hiçbir içerik yok ve tasarım yapılmamış.Bunları yaptıktan sonra site yönet yazan yere girerek istediğiniz zaman seçenekleri seçebilirsiniz.
 
Hemen alt kısmında ve sağ üst kısımda Tema seçimleri var.hazır tema seçebilir yada farklı temaları inceleyerek birini seçebilirsiniz.Merak etmeyin sonradan Tema değiştirebilirsiniz.
 
Şunu unutmayın yanlış yaparım ne olacak gibi saplantılarınız olmasın.Yanlış yapın sorun değil.Düzeltme geri alma şansınız var.Hep yanlış olsada düzeltemessenizde istediğiniz kadar site açabilirsiniz.

 

 

Google'un gücünü burada görebiliyoruz.Bizlereden hiçbir ücret talep etmeden, yığınlarca imkanları önümüze sermiş olduğunu bu site yapım aşamasında zaten sizde yaşayacak ve banada hak vereceksiniz.Tek yapamayacağınız şey yorumlarda bir teşekkür etmek yada anlamadığınız yeri sormak.Bu da benim için o kadar sorun değil.Sizlerde dert etmeyin.

 
Temanızı oluşturdunuz.Oluşturduğunuz bu temaların yazı sitilini, karakterleri, renkleri istediğiniz biçimde şekillendirebiliyorsunuz.
 
Arkadaşlar bu site yapımı şuna benziyor.kısa ve öz olarak anlatmak gerekiyorsa.Office word dosyasında bir yazı yazarak, yazdığınız yazının karakterlerini, rengini,biçimini değişebiliyorsunuz.Hemen yazınıza resim ekleyebilir veya silebiliyorsunuz. Hepsi bu kadar basit.
 
Sadece size yabancı gelecek yada anlayamayacağınız konuların özeti ise sitenizi yapılandırırken neyi nerde nasıl yapacağınızın yerini bulmak.
 
Ancak işe yeni başladığınızdan göz alışkanlıklarınızın yeni olması biraz kafanızın karışmasına neden oluyor.
İşte bizim işimizde bu bölümde başlıyor.
 
Adım adım sizlere yardımcı olarak, görüş ufkunuzu geliştirip, hayal gücünüzle yaratıcılığınızı ön plana çıkarmak.

 

 

Zaten bu aşamadan sonra siz ister istemez arayış, farklılıklar peşinde olacaksınız.

Bizde siz o kısımlara gelene kadar yeni yeni konularda sizlerle beraber olacağız.Sizler beceri kazandıkca sorular sordukca gelişim sağlanacak.Sizlerde bizler gibi diğer insanlara yardımcı olarak, toplumsal fikir bütünlüğü sağlayacagız.
 
Bundan sonra ne yapacağız.
Metin, tablo, sayaç, gadged, ülkemizin haritası,iletişim formu, kategoriler,konular,dökümanlar,grafikler.
Bunlar gözünüzü korkutmasın.

 

 

Günlük hayat da zaten yaptığınız konular.Hepimiz bilgisayar kullanarak iş yerinde office word de yazı yazamıyormuyuz ? Resim kopyalayıp yapıştırmıyormuyuz.Hatta deneysel ve geliştirme işlemleri yapan birçok arkadaşlarımız grafik, istatistik raporlama, satış raporlama yapmıyorlarmı ? Yapıyorlar ve yapıyoruz.Sitemiz için bizim de yapacağımız işlemin hepsi bu.

 
İşte bizim elimiz ayağımız yazı editörümüzden bir görüntü.Size hiç yabancı gelmeyecek zaten.Bakın resimde çok farklı bir görüntümü grüyorsunuz? Hayır.Hepimizin bildiği Office Proğramlarında kullandığımız editör.
Bu görüntü Google Dökümanlarda resmedildi.Sitedekide aynısıdır.
Google Dökümanlar
Artık yaptıklarınız üzerinde oynamalar araştırmalar incelemeler yapın ki birdahaki konuya çok çabuk adapte olun.
Diğer konularda görüşmek üzere.Unutmadan şunu da hatırlatmak isterim.Eğer sites siteye giriş yapamıyorsanız ve sites kısmından açamıyorsanız, DNS ayarları adlı yazımızı inceleyin.hemen girecek ve uygulamaya başlayacaksınız.
Üzerinde çalıştığım sitemi görmek isterseniz.Sitemin ismi Guney59 Paylasim buradan bakabilirsiniz.
 

                                          

http://youtu.be/tkTGrOcFiz0

 

 
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir