Google Sites Makaleleri Blog Yayınları Gibi Kullanmak

Google Sites Makaleleri  Blog Yayınları Gibi Kullanmak
0

Google Sites ile oluşturduğunuz web sitenizde düzenlediğiniz makaleleri Blogger’un günlük yazı akış düzeni gibi kullanabilirsiniz.

Blogger web sitenizde günlük yazdığınız yazılar en yeniden en eskiye doğru bir akış içinde devam eder. Google Sites web sitenizde de aynı şekilde günlük yada haftalık yazdığınız yazılar belirli bir düzen ve hiyerarşi ile sayfa akışında görülür.

Yeni yayın oluşturmak ve Yeni yayınlarınızı göstermenin farklı yolları mevcuttur. Google Sites, site yönetimi, kumanda paneli çok farklı olduğundan, öncelikle nasıl yapılabilir mantığını anlamamız gerekir. Bu makalede, yazılarınızı Ana sayfadan bağımsız tek bir sayfa içinde blog yayınları gibi nasıl devam ettirebiliriz bu konuları inceleyelim.

Google Sites Yazıları Blog Yayınları Gibi Düzenleme:

1. Google Sitenizi açın. İlgili web sitenizi seçin. Aşağıda resimde sarı ile belirtiğim örnek, Guney Test Google Sites web sitemi seçerek anlatıma devam ediyorum.

Sayfa Oluşturma, Sayfa İsmi Verme Diğer İşlemler:

2. Sağ üst kısımda Kalem simgesinin yanında bulunan, → Sayfa oluştur © simgeye tıklayıp önce Sayfamızı oluşturalım.

3. Sayfanız için bir ad girin: Makale Yayın akışlarını bu alanda toplayacağımız için bu satıra bir isim verin. Ben, “Blog” ismini yazdım. Siz farklı bir isim girebilirsiniz. Blog isminin altında girdiğiniz URL yolunu görebilirsiniz.

4. Kullanmak için bir şablon seç: Web sayfası, yazan satırdaki ok simgesine tıklayın. Web sayfasıDuyurularDosya DolabıListeAna Sayfa, isimlerini göreceksiniz.

5. Duyurular ismini dokunun. Üst kısımdaki Oluştur butonuna tıklayarak sayfamızın oluşumunu bitirelim.

6. Ancak işimiz bitmedi. Oluşturduğumuz sayfamızın diğer ayarlarını yapmamız gerekir. Hiçbir ayar yapmadan oluşturduğumuz sayfa görünümü şu şekilde olacaktır.

7. Sayfa ayarlarını düzenlemek için sağ üstteki, DişliSayfa ayarları’na, dokunun. Sol üsteki üç adet seçeneği seçin ve kaydedin. Görünümünü beğenmezseniz aynı yolu takip ederek seçeneği kaldırın.

Google Sites Sayfamızı Menü Çubuğuna Taşıma:

1. Yukarıda, Duyurular’ı seçip Blog olarak isim verdiğimiz sayfamızı sol kısımda Sidebar alanına bakarsanız, daha önce sidebar ekledi iseniz görebileceksiniz.

2. Ancak! Düşüncemiz şu anda içi boş olan blog sayfamızı menü çubuğuna taşımak olduğu için ilgili adımları takip ederek Blog sayfamızı Menü çubuğuna taşıyalım.

Blog İsimli Sayfayı Menü Çubuğuna Taşıma:

3. Sağ üst kısımda Paylaş buton yanındaki “Diğer işlemler (m)” dokunun.

4. Sırası ile, Site işlemleriSite yerleşimini düzenle, dokunun.

5. Açılan pencereyi önce inceleyin. Üst kısımda, Üst bilgi, Yatay gezinme, Kenar çubuğu, vs bilgileri göreceksiniz. Bu alana kesinlikle dokunmayın.

6. Hemen alt kısımda, Ana sayfa ve diğer gezinme çubuğunu göreceksiniz. Fareyi menü çubuğu üzerin yanaştırın. Yatay gezinmeyi düzenle mesajı sizi karşılayacaktır.


7. Yatay gezinmeyi düzenle mesaj, satırına dokunun. Menü gezinme çubuğu ayarlarının yapıldığı pencere sizi karşılayacak. Devam edin

8. Sırası ile, Sayfa ekleSon değişikliklerimBlog, ismine dokunun.

9. Blog ismine dokunduktan sonra, Blog isim satırı renkli olarak ile karşınıza çıkacaktır.

10. Blog isimli sayfanızı Menü çubuğunda hangi sıraya koymayı düşünüyor iseniz sağ sütundaki ok işaretleri ile yukarıya aşağıya taşıyın. Tamam butonu ile devam edin. Blog sayfamızı menü çubuğuna taşıdık sağ üst kısımdan kapa ile işlemi birin.

Google Sites web sitenize yazıları Blogger gibi alt alta bir akış içerinde nasıl yayınlanacağını ve Menü çubuğu alt yapısını oluşturduk.

Yukarıda anlatılanların biraz uzun olmasından dolayı bir sonraki yazımızı “Google Sites Makaleleri Blog Sayfasında Yayınlama” takip ederek Google Sites web sitenizi en iyi şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir