Microsoft, 2021 Yılında Şifreleri Geride Bırakmamızı İstiyor

Microsoft, 2021 Yılında Şifreleri Geride Bırakmamızı İstiyor
0

Microsoft, 2021 yılında şifreleri tamamen geride bırakmamız ve şifresiz bir döneme merhaba dememiz için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Microsoft uzunca bir süredir şifresiz teknolojinin destekçisi olarak öne çıkmaktaydı ve geleneksel ve güvensiz şifrelerin ölmesi gerektiğini savunuyordu. Bu amaçla geçtiğimiz yıllar içerisinde Windows Hello, Microsoft Authenticator, FIDO2 güvenlik anahtarları ve bir avuç içi damar doğrulama sistemi dahil olmak üzere pek çok farklı çözüme yatırım yaptı.

 
Şimdi ise firma, 2020 yılında şifrelerin ölmesi için attığı adımları vurgulayarak, 2021 yılında tüm müşterileri için şifreleri geçmişte bırakmak istediğini belirtti.Yazılım devi, siber saldırıların neredeyse %80’inin şifreleri hedeflediğini ve her ay 250 şirket hesabından birinin bu yüzden ele geçirildiğini belirtiyor. Bu yüzden de firma, insanların şifresiz çözümlere geçmesi için çaba gösteriyor. Kasım 2019 tarihinde Microsoft’un şifresiz giriş çözümlerini 100 milyon kişi kullanıyordu. Mayıs 2020 tarihinde bu sayı 150 milyona yükseldi ve bu durum da, şifrelerin güvensizlikleri ile beraber hatırlama zorluklarının da etkisiyle milyonlarca insanın şifrelerden vazgeçmeye hazır olduğunu gösteriyor.

2020 yılı boyunca Microsoft çeşitli konferanslara katılarak şifresiz bir gelecek ve Zero Trust Environment vizyonunu paylaştı. Ayrıca karma ortamlarda FIDO2 güvenlik anahtarları için Azure Active Directory desteğinin ön gösterimini ve Microsoft 365 Admin Centre aracılığıyla yeni şifresiz sihirbazını tanıttı. Firma, Microsoft Intelligent Security Association (MISA – Microsoft Akıllı Güvenlik Birliği) içerisindeki çok sayıda güvenlik ortağı ile beraber çalışarak da şifresiz çözümleri öne çıkartmaya devam etti.

Redmondlu teknoloji devinin açıkladığı 2020 istatistiklerine göre Windows Hello for Business için Azure Active Directory şifresiz kullanımı, Microsoft Authenticator ile şifresiz telefon girişi ve FIDO2 güvenlik anahtarları %50 arttı, Azure Active Directory ve Microsoft tüketici hesapları genelinde toplam 150 milyondan fazla şifresiz kullanıcı bulunuyor ve Windows 10 cihazlarına şifre yerine Windows Hello ile giriş yapan tüketici sayısı 2019 yılındaki %69,4 oranından %84,7’ye yükseldi.

 
 
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir