PC’nizdeki HTTP Hata Kodları Nelerdir

PC’nizdeki HTTP Hata Kodları Nelerdir
0

Tarayıcınızdaki HTTP Hata Kodları Neyi ifade ediyor. Bilgisayarımızda sıkça rastladığımız birçok hata kodları mevcuttur. Zaman zaman bu hata kodlarına rastlarız. Tarayıcıdaki hata kodları size yol gösteren rakamlardan oluşur.

Telaşa düşmeden bu hata kodlarını inceleyebileceğiniz ve hakkında bilgi alarak yapmanız gereken konuları uygulayacağınız bilgilerin, linkleri aşağıda verilmiştir.

Bilgisayarınızda böyle bir hata durum kodu ile karşılaşırsanız, yapmanız gerekenleri okumadan, bilgisayar ayarları ile oynamayın.Diğer hata kodları için geniş bilgileri Wiki HTTP durum kodları listesinden de inceleyerek bilgi edinebilirsiniz.

Bir istek sitenizde bir sayfa (örneğin, bir kullanıcı bir tarayıcıdan sayfanıza eriştiğinde veya Googlebot sayfayı taradığında) için sunucunuzun isteğine yanıt olarak bir HTTP durum kodu döndürür.Bu durum kodu, isteğin durumuyla ilgili bilgi verir. Ayrıca, bu durum kodu sitenizin ve istenen sayfa hakkında Googlebot’a da bilgi verir.

Yaygın durum kodlarından bazıları şunlardır:

  • 200 – sunucu sayfayı başarıyla döndürdü
  • 404 – istenen sayfa yok
  • 503 – sunucu geçici olarak kullanılamıyor

HTTP durum kodlarının tam listesi aşağıdadır. Ayrıca ziyaret edebileceğiniz, Daha fazla bilgi için HTTP durum kodları hakkındaki W3C sayfasını da inceleyebilirsiniz..

1xx (Geçici yanıt)
Geçici bir yanıt belirten ve istekte devam etmek için harekete geçmesini gerektiren durum kodları.
Bilgisayarınızda bu tür hataları düzeltmek için ilgili bağlantıları okumadan hareket etmemeniz menfatiniz icabıdır. Windows bakım ve Tarayıcı HTTP durum kodları birbirinden farklı kavramlar olduğunu unutmayınız.
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir