Twitter Uygulamalarında Nelere Dikkat Etmeli

Twitter Uygulamalarında Nelere Dikkat Etmeli
0

Artık günümüzde Twitter’ı kullanmayan kalmadı. Siz de kullanmayan bir kesimi oluşturuyorsanız? Yakın bir zamanda Twitter hesabı açarak “bu da neymiş bir bakalım” dersiniz. Bir süre sonra sürekli takip edersiniz, bir bakarsınız ki! Sizi takip eden kimse yok. 
İşte bu sırada devreye bu yazımız giriyor;
Bu makale ile Twitter üzerinden daha çok kişiye ulaşma biçimi anlatılacak. Bu anlatımda her hangi bir program gibi birşey önerilmeyecek. Öyle bir öneri alırsanız, mutlaka şüphe ile yaklaşmalısınız.

Twitter Uygulamalarında Nelere Dikkat Etmeli ;

1. Sizi takip edeni takip edin
Sizi takip eden kimseleri takip etmeniz çok önemli, çünkü; aynı şekilde siz birini takibe almış olsaydınız mutlaka onunda sizi takip etmesini isterdiniz. En iyi yöntem takip edeni takip etmektir, bu hemen her zaman işe yarar, belki sizin takip ettiğiniz kişiler sizi takip etmiyor olabilir ama yarı yarıya takip ettiğiniz kişi kadar takip edilirisiniz.

2.  Kendiniz olun
Ufak bir Twitter turu yaptıysanız, farketmissinizdir. Bir çok hesap RT (tekrar yayın) veya özlü sözler tarzında hesaplarla doludur, takip edilmek için bu tür hesaplardan açmanızı asla tavsiye etmem. Zaten bir sürü hesap var ve bir de siz bu türlerden bir hesap açarsanız, durum tam bir vahim olur. En iyisi siz kendiniz olup bir şeyler yazmanızdır, bir süre sonra sizi kafadengi bulup özellikle takip edenler olacaktır. Bu özel mesaj yani DM‘lere, Yanıtla‘ya veya Favorilere yansıyacaktır, bunu zamanla göreceksiniz.

3. Retweet’i arada bir kullanın
Retweet yani tekrar yayın, bir kullanıcının paylaşımını paylaşmanız demektir. Bu çok güzel bir şey. O paylaşımı yapan kişi size karşı bir sempati besleyebilir ve sizi daha çok ilgi gösterip sizinde paylaşımlarınıza retweet yapabilir. Bu bende çoğu kez işe yaramıştır, her zaman da yarayacağına inanıyorum. Tabii sürekli yapmamamız daha sağlıklı olur, sayfanızı ziyaret eden bir kişi sayfanızda sizin yazdıklarınızdan çok başkalarının yazdıklarını görürse sizi üretmeyen, sadece rt yapan biri gibi düşünebilir, ve madde 2’de bunların çokluğundan bahsetmiştik.

4. Favoriler candır, önemli silah
Evet favoriler candır, bu retweetten daha ötedir, çünkü; karşıdaki kişinin paylaşımına gerçekten büyük bir önem verdiğinizi gösterir, ben genelde favorileri gerçekten çok beğendiğim gönderilerde kullanırım. Ay da yılda bir ziyaret edip bir kontrol ederim. Çoğu zaman güzel sözleri, çoğu zaman komiklikleri yeniden yaad etmiş olurum. O yüzdendir, eğer gönderileriniz birilerinin favorilerine giriyorsa iyi gidiyorsunuz demektir.

5. DM (özel mesaj) ile yazışın
Direkt mesajları sizi takip eden ve sizin takip ettiğiniz kullanıcılarda kullanabilirsiniz, ve bu sadece siz iki kişi arasındaki bir yazışmadır, birçok kez büyük dertlerimi dm’den anlattığım olmuştur, çok keyiflidir. Bunu mutlaka bazıları daha güzel şeyler içinde kullanmıştır. Sizinde kullanmanız, karşıdaki kişiye değer verdiğinizi gösterir ve hem o an aldığınız keyif hem de o kullanıcı ile takipçiliğiniz devam eder.

6. Arada sorular sorun
Genelde Twitter hızlı akar, belki sorduğunuz sorulara cevap alamayabilirsiniz ama bu mutlaka cevap alamayacağınız anlamına gelmiyor. Şansınızı denemekte yarar vardır, belki bu zamana kadar sizi takip ettiğinden bile haberdar olmayan insanlarla tanışabilirsiniz.

7. Sürekli derdinizi anlatmayın
Hep kendinizi merkezde tutup da kendiniz hakkında bir şeyler yazmanız itici olabilir, bu tür şeyler genelde ya ünlülerin ya da twitterda kendini çok iyi konumda sananlar içindir. Her zaman tavsiye edilmez. Bir çok ünlü anonim twitter kullanıcısına bakarsanız onların kendilerinden bir adım uzakta olaylara bakış açılarını yansıtırlar.

8. Hashtag kullanmayı unutmayın (#)
Twitter sol menü hizasında gündem vardır, bu gündeme dahil olan tweetlere Hashtag diyoruz. Bu Hashtag kullanımız sizin gibi bu hashtag’ı kullanan kişilere de ulaşmanızı sağlar, bunu bir nevi kendinizin reklamı gibi düşünebilirsiniz, bunun değerini ileride daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Şimdi en iyisi siz ilgilendiğiniz bir hashtag düştüğü zaman yorumda bulunmaktan kaçınmamaktır.

9. Fotoğraf veya Resim paylaşın
Kendinizin veya başka şeylerin fotoğraflarını, resimlerini paylaşmanız, paylaşımlarınız rt olma ihtimalini yükselteceği için bir çok takipçiye ulaşabilirisiniz, bunu ay da yılda da olsa değerlendirmek lazım. Eğer sürekli fotoğraf çekmekten hoşlanan biriyseniz, diğer kullanıcılardan bir adım önde olabilirsiniz.
Az ve öz umarım faydalı olmuştur.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir