WhatsApp’ın Rengini Pembeye Çevirdiğini Söylenen Kötü Amaçlı Yazılım Tespit Edildi

WhatsApp’ın Rengini Pembeye Çevirdiğini Söylenen Kötü Amaçlı Yazılım Tespit Edildi
0

WhatsApp‘ın yeşil olan rengini pembeye çevirdiğini iddia eden bir kötü amaçlı yazılım tespit edildi. “WhatsApp Pink” olarak isimlendirilen bu kötü amaçlı yazılım, telefonun tüm hakimiyetini hackerlara teslim ediyor. Yazılımcılar, bu kötü amaçlı yazılımın WhatsApp gruplarından yayıldığını söylüyorlar.Son dönemlerde sizlerle paylaştığımız bazı haberlerimizde, bilgisayar korsanlarının WhatsApp üzerinden kullanıcıları nasıl hedef aldıklarından bahsediyoruz. Bu bağlamda sizlerle bahsettiğimiz olaylardan bir tanesi WhatsApp üzerinden gönderilen sahte “Netflix” mesajlarıyken, bir diğeri ise WhatsApp hesaplarının kapatılmasına yol açan bir güvenlik açığıydı. Şimdiyse yine WhatsApp ile ilgili oluşturulmuş bir kötü amaçlı yazılımın varlığı tespit edildi.

Siber güvenlik uzmanı Rajshekhar Rajaharia tarafından yapılan bir tespite göre internette şu sıralar, pembe renkli bir WhatsApp APK‘sı dolaşıyor. Kullanıcılara WhatsApp üzerinden ulaştırılan bu APK, iddiasına göre WhatsApp’ın yeşil rengini pembe ile değiştiriyor ancak uygulama pek de görüldüğü gibi değil. Bilgisayar korsanları tarafından geliştirilen “WhatsApp Pink” isimli yazılım, telefona yüklendiğinde telefonla ilgili tüm hakimiyeti hackerlara veriyor.

WhatsApp Pink isimli kötü amaçlı yazılım şöyle görünüyor

Rajaharia tarafından yapılan açıklamalarda, bu kötü amaçlı yazılımın kaç kullanıcıyı etkilediğininin bilinmediği ifade ediliyor. 

 
Ancak siber güvenlik uzmanına göre kullanıcıların bu kötü amaçlı yazılıma karşı çok dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü bu kötü amaçlı yazılım, WhatsApp gruplarında bağlantılarla servis ediliyormuş ve bir anda yüzlerce kullanıcıyı mağdur edebilirmiş.

Açık konuşmak gerekirse, kötü amaçlı WhatsApp uygulamasından korunmanın pek de bir yolu bulunmuyor. Şayet bir gün WhatsApp’ı farklı renkte kullanabileceğinizi söyleyen bir mesaj alırsanız ve bu mesajla gelen bağlantıya yanlışlıkla da olsa ulaşırsanız, bilgisayar korsanlarının tuzağına düşme ihtimaliniz oldukça yüksek. Bu yüzden en azından şu sıralar, mesajlardan gelen ve kaynağına güvenmediğiniz bağlantılara girmemek en iyisi.

kaynak:  https://beebom.com/new-whatsapp-pink-virus-gives-attacker-complete-access-to-user-devices/

 
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir