Windows 7 Sistem Onarım Diski Oluşturma

Windows 7 Sistem Onarım Diski Oluşturma
4

windows-7-sistem-bakimi_opt

Windows 7 işletim sisteminiz de sorun yaşadığınızda, Windows işletim sistem onarım diski oluşturarak bilgisayarınızda yükle olan Windows’u onarabilirsiniz. Bilgisayarınızda olası bir hata olduğunda Sistem Onarım Diskini kullanıp, sisteminizi yenileyerek kendi teknik servisliğinizi yapmanın en önemli yollarından biridir. Hepimiz bilgisayar kullanırız. Ancak zor durumlar yaşamadan bu bilgileri okumaz veya ne yapabileceğimizi bilmeden bilgisayar servisine koşup bilgisayarımızın eski sağlığına kavuşmasını bekleyip bir de üstüne üstlük para veririz. Ancak bilgisayarımızda bu tür basit hatalar için birçok yazı ve açıklama mevcuttur. Bilgisayarınızda ciddi bir sistem sorunu oluştuğunda, sistem onarım diski Windows’u onarmanıza yardımcı olabilir. Sisteminizi kurtarmak için Windows yükleme diskine sahip olmanız veya bilgisayar üreticiniz tarafından sağlanan kurtarma seçeneklerine erişiminizin olması gerekir. Bu seçeneklerden ikisi de yoksa, sistem kurtarma seçeneklerine erişmek için bir sistem onarım diski oluşturabilirsiniz.

Windows Sistem onarım diski oluşturmak için :

1. Bilgisayarınızın Windows simgesine tıklayarak, Denetim masasını açın.
2. Denetim masası seçeneklerinde Yedekleme ve Geri Yükle tıklayın.
3. Sol bölmede Sistem onarım diski oluştur’u tıklatın ve adımları izleyin. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

disk-olustur_opt

4. Sizden Windows yükleme diski takmanız istenirse, sistem onarım diski oluşturmak için gereken dosyalar bilgisayarınızda bulunamıyor demektir. Windows 7 yükleme diskini takın.
5. Diski kopyalamak için bir CD/DVD takın. Yaklaşık yüklenecek dosya 260 MB. civarındadır. Yüklediğiniz disk üzerine keçeli kalem ile Sistem onarım disk veya anlayacağınız bir isim yazın.

sistem-onarim-diski_opt

Olası sorunlar için, Sistem onarım diskini kullanma :

1. Sistem onarım diskini CD/DVD sürücünüze takın.
2. Bilgisayarın güç düğmesine birkaç saniye basılı tutarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.
3. Bilgisayar açılırken, bilgisayarı sistem onarım diskinden başlatabilmek için herhangi bir tuşa basmanız istenebilir. Bu süreyi geçirmedem herhangi bir tuşa tıklayın. Sistem yüklemesi başlayacaktır. Ancak!
4. Bilgisayarınız CD veya DVD’den başlatılacak şekilde yapılandırılmamışsa veya kullandığınız bakım programları otomatik CD/DVD’den başlatmayı kapamışsa, Bilgisayarınızın BIOS ayarlarından başlatmanız gerekebilir. Herşey’in normal olduğunu düşünerek devam ediyoruz. Not : BIOS ayarları başlı başına bir konu olduğundan burada o konuda bilgi vermiyorum. Ayrıca bu konuyu ilerleyen zamanda okuyabilirsiniz. BIOS ayarlarının nasıl yapılacagını takip edebilmeniz için blog’u takibinize alarak yazılardan haberdar olabilirsiniz.
5. Dil ayarlarınızı seçin ve ileri’ye tıklayın.
6. Karşınıza gelen menüde, bir kurtarma seçeneğini belirleyin ileri’ye tıklayın.

Yukarıda anlatılanları, Google DriveDokümanlar veya bir Metin dosyasına yapıştırın. Yazıcı kullanıyorsanız bu anlatılanları yazdırarak sistem onarım diski ile birlikte güvenli bir yerde saklayın. İlerde olası sorunlara karşı aynı bilgilerin gerekli olabileceğini unutmayın.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. 15 Mayıs 2015

    Adnan Bey gerçekten akıcı ve yararlı anlatımınız için çok teşekkür ederim. işime yaradı. ara ara buradan yazılarınızı takip ediyorum. Keşke hep bu tarz yazılar paylaşsanız

    • Yusuf bey merhaba;
      Yazı beğeni için çok teşekkür ederim. Birçok konuda yazılar yazdığımdan zaman zaman kullandığımız sistemler hakkında bilgi akışı sağlıyorum. Yazımı okuyan birçok arkadaşımızın kesin işine yarayacaktır. Ayrıca önerinizi de dikkate alarak bu tür yazıları yazmaya devam edeceğim. Sizler gibi değerli arkadaşlara faydalı olduğunu görmek inanın beni çok mutlu edip modife ediyor. Yazılardan haberdar olabilmek için takip sistemini kullanırsanız her yazıdan haberdar olabilirsiniz. Mutlu ve huzurlu günler dilerim.

  2. 19 Mayıs 2015

    Adnan Bey selamlar.
    çok güzel bir paylaşım olmuş. Networkdizayn’da çoğu yazınızı okudum çok fazla blog ile ilgili şey var. o yüzden gerçek manada yazılımla ilgili pek bişey ögrenemedim neden daha yazılımsal konulara yönelmiyorsunuz. Bizler için daha değerli olacağına inanıyorum. Screen teması ile ilgili videonuzuda sonuna kadar keyifle izledim bence süper bi konu olmuş. bu yönde çalışmalarınızı bekliyorum.

    • Mehmet bey merhaba, kusura bakmayın yorum yazınızı geç cevapladım. Yazılım ile ilgili arkadaşım ile yaptığımız çalışmaları aktarmaya başlayacağız. Çok fazla olmasa da zaman zaman yazıp video çekimleri ile de destekleyeceğiz. Haklısınız blog’lar üzerine yazılar daha fazladır. İlerleyen zaman içinde yazılımlar ile ilgili konular da olacak. Yorum ve görüşleriniz için ayrıca çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir