Tüketilmesi Yasak Olan Yiyecekler

Tüketilmesi Yasak Olan Yiyecekler
0

Günümüzün en büyük sorunlarından birisi sağlık/beslenme konusudur. Bu beslenme alışkanlıkları ülkeden ülkeye bölgeden bölgeye hatta yöreden yöreye değişiyor. Dünyanın farklı yerlerinde zararlı olduğuna karar verilip yasaklanan on yiyeceği paylaşıyoruz.

Arsenikli Tavuk; Avrupa ülkelerinde yasaktır. Hepimiz pembe renkli tavukların daha taze olduğunu düşünürüz ancak bu tavuklar içerisinde maalesef arsenik olduğunu bilemiyoruz. Arsenik kanser yapıcı olduğu için yasaklanmıştır.

Casu Marzu; Fransa’da çok kullanılan bir peynirdir. Koyun sütünden yapılan İtalyan peyniri pecorino peynirinin içerisine sinek larvaları enjekte edilerek Casu Marzu üretilir. Zaten bu şekilde bakınca yeteri kadar ürkütücü olan bu peynirin içerisinde bazen içerisinde sinek larvaları mevcutken tüketilir ki bu daha tehlikeli bir durumdur. Çünkü mide asidi bu larvaları öldüremez ve bu larvaların bağırsaklara ve başka organlarına bulaşmasına neden olur.

Çiftlik Somonu; çiftlik somonunu yetiştirebilmek için çeşitli ilaçlar ve antibiyotik somonun renginin daha griye çalmasına neden olur. Eeh somonda gri olunca renginden uzaklaştığına göre gerçek rengine dönmesi için astaksantin denilen petrokimyasal madde eklenir.

Olestra; cipsler olestra adı verilen sentetik kalori ve kolestrol kaynağı bir yağdan yapılır.İngiltere ve Kanada ‘da vücuttaki mineralleri ve vitaminleri attığı için yasaktır.

Ortolan kuşu; Fransız soylularına yemek olmak için işkence görüyordu.Ta ki yasaklanana kadar.Peki işkence nasıldı.Kuş yakalandıktan sonra çevreyi karanlık olarak algılasın diye ya çok dar bir kafese konuyor ya da bu kuşun gözleri oyuluyordu. Ondan sonrasında kendi ağırlığının 4 katı ağırlığına sahip oluncaya kadar zorla yemek yedirilen bu kuş arkasından boğuluyor ve hiç bir parçaya ayrılmadan kızartılıyor.

Sassafras; bu ağaç yaprakları ve çiçekleri baharat olarak kullanılmakta ancak köklerinden elde edilen yağ akciğer kanseri yaptığından Amerika’da kullanımı yasaktır.

Ractopamine katkılı et; bu madde hayvanlarda kas kütlesini arttırmak için kullanılan sentetik bir maddedir. Obeziteye, kalp rahatsızlıklarına, baş ağrısına, spazmlara neden olduğu için yaklaşık 160 ülkede yasaklanmıştır.

Pastörize olmayan süt; içerisinde mikrop ve bakteri üreteceği için yasaktır.

Kaz ciğeri; hayvanların boğazına metal tüp sokularak zorla yemek yemesi ile yapılmaya başlanıyor. Bu şekilde günde 2 kg’ den fazla yemek yedirilen bu hayvanların ciğeri normal durumundan 10 kat büyük olana kadar tekrarlanıyor ve sonrasında bu hayvanların ciğerleri bal ve süt içerisinde saklanıyor. Yani sağlığa zararlı olduğu için değil hayvanlara acı çektirildiği için yasak olan kaz ciğeri/ördek ciğeri Amerika’da ve 14 ülkede yasak.

Fugu balığı; Fugu balığı dünyadaki en tehlikeli omurgasız hayvanlardan birisidir. Doğru şekilde pişirilmediği takdirde ölüme yol açar. Çünkü içerisindeki tehlikeli nörotoksin maddesi doğru pişirilmediği takdirde ete nüfuz eder. Bu şekilde et ile de insana geçebilecek bu zehir insanı kısa sürede öldürecektir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1989 yılında Akhisar'da doğdu. Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölüm mezunu. Network Dizayn sağlık yaşam ve güncel Haberler Bölüm Editörü olan Ceyda Aksel, Lifestyle türündeki blogunda; teknoloji, kültür sanat ve bilim kurgu konularında yazıyor. Kendisinin bir de mesleki tecrübelerini aktardığı akademik blogu bulunmakta. Şu günlerde çeşitli firmalara sosyal medya danışmanlığı da yapıyor. özellikle infografik temelli, içerikler üretiyor.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir