Doğru Bilinen Yanlışlar

Doğru Bilinen Yanlışlar
1

En çok tüketilen ürünler hakkında doğru bilinen yanlışları beraber inceleyelim.

Diyet kola; kolanın çok zararlı olduğunun bilinmesine rağmen diyet kolaya bazı insanlar zararsızmış gözüyle bakmaktaydı. Ancak şeker yerine daha zararlı olan aspartam kullanıldığının farkına varılınca bu bakış açısı değişmek zorunda kaldı. Sadece kola olarak bakmak yerine tüm diyet içecekler için aynı durum geçerlidir.

İşlenmiş peynir; Peynir çok faydalı bir besin iken işlenmiş peynir bir o kadar zararlı. Birçok fast-food zincirinin hamburgerlerinde kullandığı bu peynir türü içerisinde sayısız katkı maddesi ve yüksek miktarda tuz bulunmakta. Ayrıca pastörize olan birçok peynir türünün de çeşitli işlemlerden geçtiği bilinen bir gerçektir.

Soya sosu; soya çok faydalı olmasına rağmen soya sosu bu özelliği taşımamakta. Soslar rafine edildikten sonra besin değerlerinin çoğunu kaybetmiş oluyor. Ayrıca çok fazla miktarda şeker ve tuz içeren bu soslar, bir petrol yan ürünü olan “heksan” yardımıyla yağından ayrılan fasulyelerden yapılıyor.Soya sosunu sağlıklı olarak düşünmek istesek de, son yapılan araştırmalar bunun tam aksini göstermekte.

soya-sosu

Yer fıstığı; içerisinde vitamin, mineral ve lifin fazla miktarda bulunmasından dolayı çok faydalıdır. Ancak çok fazla tuz ve sağlıksız yağ içerir. Bu nedenle tüketimi sırasında çiğ ve tuzsuz halinin tercih edilmesi önerilmektedir.

Meyve suları; Hazır meyve suları fabrikasyon yöntemlerle ve çok sayıda üretildiğinden ister istemez bazı kimyasal işlemlere maruz kalıyor. Pastörize edilmiş olsa da, meyve sularının içerisinde mantar yaşama ihtimali bulunmakta ve bu oldukça büyük bir tehlike. Aynı zamanda meyve şekerinin etkisini artırmak amacıyla ekstra şeker eklendiği de bilinmekte ve yüksek şeker içeriği, bilinen zararlarının başında yer alıyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1989 yılında Akhisar'da doğdu. Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölüm mezunu. Network Dizayn sağlık yaşam ve güncel Haberler Bölüm Editörü olan Ceyda Aksel, Lifestyle türündeki blogunda; teknoloji, kültür sanat ve bilim kurgu konularında yazıyor. Kendisinin bir de mesleki tecrübelerini aktardığı akademik blogu bulunmakta. Şu günlerde çeşitli firmalara sosyal medya danışmanlığı da yapıyor. özellikle infografik temelli, içerikler üretiyor.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 17 Temmuz 2016

    Ceyda hanım müthiş bilgiler çok teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir