Google Chrome için kullanabileceğiniz olmazsa olmaz tarayıcı eklentileri

Google Chrome için kullanabileceğiniz olmazsa olmaz tarayıcı eklentileri
0

 

Tarayıcı eklentileri eski popülaritesini kaybetmiş olsa da hayatımızın önemli bir parçası. İşte öne çıkan en iyi Chrome ve Edge eklentileri

Tarayıcı eklentileri denilince aklımıza Google Chrome gelse de aslında bu gelişmenin ilk mimarı Firefox ekibiydi. Microsoft’un Internet Explorer hakimiyetine son veren tarayıcı eklentileri bugün de hayatımızın önemli parçaları arasında. Sizler için öne çıkan en iyi Google Chrome ve Edge eklentilerini bir araya getirdik. Chrome tabanlı olduğu için bu eklentileri Edge üzerinde de kullanmanız mümkün.

Chrome ve Edge için olmazsa olmaz 5 tarayıcı eklentisi

Tarayıcı eklentileri eskisi kadar popüler olmasa da halen hayatımızı kolaylaştıracak özelliklere sahip. Özellikle bilgisayar başında çok zaman geçiren kullanıcılar için kullanışlı Chrome ve Edge için kullanılan en iyi tarayıcı eklentilerini bir araya getirmeye çalıştık.

1- Google Drive’a Kaydet

Chrome eklentileri arasında belki de en çok hayatımızı kolaylaştıran eklentiler arasında Drive’a Kaydet yer alıyor. Adı üstünde tarayıcıda gezerken kaydetmek istediğiniz her şeyi bu eklentiyle Drive hesabınıza atmanız mümkün.

Oldukça basit bir arayüzü olan eklentinin tek eksisi ise Drive depolama alanını kullanıyor olması. Bildiğiniz gibi Google, Drive ve Mail için sınırsız depolama sunmayı kısa bir süre önce bıraktı.


Google Drive’a Kaydet ön plana çıkan eklentiler arasında


Bu anlamda da eklentiyle kaydettiğiniz içerikleri iyi seçmenizde fayda var. Yine Google Drive’a Kaydet tarayıcı eklentisini ekran görüntüsü, ses ve video kaydı almak için yetkilendirmeniz gerekiyor.

2- Sortd for Gmail

Google Chrome eklentileri arasında yer alan Sortd, Gmail gelen kutusunu organize etmek için kullanılıyor. Bildiğiniz gibi bu hizmeti veren Google Inbox uygulaması 2019 yılında Google eski uygulamalar mezarlığında yerini aldı. Sortd bu anlamda Gmail ile entegre bir şekilde çalışıyor.

Sortd, Gmail için önemli inbox eklentileri arasında yer alıyor

Chrome ve Edge tarayıcı eklentisi sayesinde mail kutunuzu daha kolay organize etmeniz mümkün. Gelen mailleri kategorize etmenize ve başlıklara ayırmanıza olanak tanıyan Sortd, önemli tarayıcı eklentileri arasında.

3- Chrono

Chrome ve Edge tarayıcı eklentileri arasında kullanıcıların en çok ihtiyaç duyduğu araç ise indirme yöneticisi. Bu anlamda Chrono tarayıcı eklentisi Chrome ve Edge’de oldukça başarısız olan indirme yöneticisinin yerini alıyor.

Chrono eklentisi, kullanışlı bir indirme yöneticisi arayüzüne sahip

İki başarılı tarayıcı da pek kullanışlı olmayan bir indirme yöneticisi ile karşımızda. Chrono ise hem daha kolay ulaşılabilen hem de kolay arayüzü ile öne çıkıyor. Kısacası iyi bir indirme yöneticisi alternatifi arayanlar için Chrone tarayıcı eklentisi önemli bir alternatif.

4- Video Popout

Çalışırken aynı zamanda video izlemeyi sevenlerden misiniz? İşte Video Popout tarayıcı eklentisi tam da bu ihtiyacı karşılamak için geliştirildi. Bu anlamda tarayıcı eklentisi farklı bir sekmede açılan videoyu aynı anda küçük bir ekranda görmenize olanak tanıyor.

Video Popout, çalışırken video izlemek isteyenler için ideal bir eklenti

Eğer video izlerken dikkati dağılanlardan değilseniz Video Popout ile hem çalışıp hem de sevdiğiniz video içerikleri tüketmeniz mümkün.

5- Speedtest

Türkiye’de internetin en büyük sorunlarından biri de internet hızlarının düşük ama fiyatların yüksek olması. Bu anlamda kullanıcıların en çok kullandığı sitelerden birisi de Speedtest. İnternette o an aldığınız indirme ve yükleme hızlarını veren site neredeyse her kullanıcının başvurucu aracı haline geldi.

Speed Test

İşte Speedtest’e çok daha kolay ulaşmanız için Chrome ve Edge için geliştirilen bir tarayıcı eklentisi mevcut. Eklenti sayesinde siteye gitmeden internet hızınızı anlık olarak ölçmeniz mümkün hale geliyor.

Peki sizin en çok kullandığınız Chrome ve Edge tarayıcı eklentileri hangileri? Cevaplarınızı haberin altına ekleyebilir ya da SDN Forum sayfalarında paylaşabilirsiniz.


Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir