2022 Mitsubishi Airtrek elektrikli crossover tanıtıldı

2022 Mitsubishi Airtrek elektrikli crossover tanıtıldı
0

Mitsubishi, elektrikli araç denince akla gelen ilk ülkelerden biri olan Çin’de satışa sunmak üzere yeni elektrikli crossover’ı Airtrek’i tanıttı. 2022 Mitsubishi Airtrek‘in tasarımı ve özellikleri:

Çin‘deki Guangzhou Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılan modellerden biri de yeni 2022 Mitsubishi Airtrek oldu. Çin pazarı için sahneye çıkan elektrikli SUV, GAC Mitsubishi Motors iştiraki tarafından bu ülkede üretilecek.


Mitsubishi Airtrek özellikleriyle neler sunuyor?

Mitsubishi Airtrek’in teknik detayları henüz tam olarak belli değil. Ancak yerel medyada çıkan haberlere göre uzunluğu 4600 mm, genişliği 1910 mm, yüksekliği ise 1690 mm olarak ölçülüyor. Bu da onu Outlander‘dan 80 mm daha kısa ama 50 mm daha geniş bir araç yapıyor.

Elektrikli SUV‘un profili 2020 yılında piyasaya sürülen bir başka elektrikli SUV olan Aion V’e çok benziyor. Bu da bizlere, Mitsubishi Airtrek’in bu modeli temel almış olabileceğini gösteriyor. Ancak tam da beklendiği gibi ön ve arka tasarım tamamen farklı. Dinamik Shield ön panel, bölünmüş far tasarımı, siyah tavan ve L şekilli L stoplar, Airtrek’in karakterini oluşturen detaylar.

Mitsubishi Airtrek’te 70 kWsa batarya paketi mevcut. Bu da araca 520 kilometre sürüş menzili sağlıyor. Ancak bu değer Çin’deki test normlarına göre ölçülmüş. Güç aktarma sisteminin güç ve tork verileri belli değil. Onun yerine, güç aktarma organlarının tek bir hafif ve kompakt ünite içerisine entegre edildiği ifade edilmiş. Ancak yine yerel medyadaki haberlere göre araçtaki elektrik motoru 181 beygir güç üretiyor.

Elektrikli SUV’un iç mekanı da oldukça sade bir tasarıma sahip. Kontrollerin çoğu, merkezdeki büyük multimedya ekranında toplanmış. Kontrol tuşlarına sahip üç kollu direksiyonun hemen arkasında da, navigasyon sistemi için artırılmış gerçeklik özelliğine sahip dijital gösterge paneli yer alıyor. Orta konsolda ise parlak siyah detaylar dikkat çekiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Airtrek, Çin pazarı için GAC Mitsubishi Motors tarafından üretilecek ve 2022’nin bahar aylarında satışa sunulacak.

Kaynak:https://www.motor1.com/news/548997/2022-mitsubishi-airtrek-specs-photos/.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir