Google Yapısal Veri Test Aracı Yeni Alan Adında Devam Ediyor

Google Yapısal Veri Test Aracı Yeni Alan Adında Devam Ediyor
0

Google, Yapılandırılmış Veri Test Aracı‘nın kullanımdan kaldırılmasından aylar sonra, uygulamanın yeni bir etki alanına taşınacağını duyuruyor.

Aracın başka bir alana taşınacağını belirten bir duyuruya göre Google, Yapısal Veri Test Aracı‘nı ne de olsa kapatmıyor.

Google , ana özelliklerini Zengin Sonuçlar Testi‘ne taşıdıktan sonra alınan bir karar olan Yapılandırılmış Veri Test aracını yalnızca 5 ay önce kullanımdan kaldırdı.

Yapılandırılmış Veri Test Aracı‘nın kaybı, SEO‘lar ve site sahipleri arasında pek hoş karşılanmadı ve onaylanmadıkları açık ve net bir şekilde duyuldu. Google, kullanıcı geri bildirimlerini bugünkü duyurunun arkasındaki motive edici faktör olarak gösteriyor.

Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile neler olup bittiğini ve ileride nerede bulunabileceğini burada bulabilirsiniz.
Yapılandırılmış Veri Test Aracı, Nisan 2021‘de Schema.org‘a

Schema.org, Yapılandırılmış Veri Test Aracı‘nın yeni ana sayfası olacak ve önümüzdeki aylarda yeni bir amaçla yeniden başlayacak.

Aracın yeniden odaklanmış bir sürümü, Nisan ayında Schema.org’a taşınıyor.

 
Araç yeniden başlatıldığında artık Google Arama zengin sonuç türlerini kontrol etmeyecek.

Yeni amacı, işaretlemenin söz dizimini ve schema.org standartlarına uygunluğunu kontrol etmek olacaktır. Site sahipleri, schema.org mülklerini kullanımlarını doğrulamak için bunu kullanabilir.
SEO‘lar ve site sahipleri, Zengin Sonuçlar Testi ve Search Console gibi zengin sonuç işaretlemesini doğrulamak için mevcut araçları kullanmaya devam edebilir.

Schema.org doğrulayıcıNisan ayında kullanıma sunulduğunda, şu anda Google tarafından desteklenmeyen diğer şema biçimlendirme türlerini doğrulamak için kullanılabilir.

Kaynak: Google Arama Merkezi Blogu

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir