Blogger Mobil Telefon Tarama Hataları

Blogger Mobil Telefon Tarama Hataları
0

Google Web Yönetici Araçları, Tarama, Tarama hataları, seçeneğinde web sitenizi sadece Masa üstü ayarlarına göre düzenledi iseniz Akıllı telefonlar ile uyumlu olmadığı sürece bu hataları sıkça görürsünüz.

Akıllı telefonlar için Sıkça yapılan yanlışları incelemenizi tavsiye ederim. Okuyacağınız bu makale başlık konuları hakkında daha detaylı bilgilere, “Engellenen JavaScript, CSS ve Resim Dosyaları, Oynatılamayan İçerik, Hatalı Yönlendirmeler, Yalnızca Mobil Cihazlar İçin 404’ler, Geçiş reklamlarından kaçınma, Alakasız Çapraz Bağlantılar, Yavaş Mobil Sayfalar, Görünümü doğru şekilde ayarlama, Küçük yazı tipi boyutu, Dokunma öğeleri çok yakın,” ulaşacaksınız.

Konuyu kısaca özetlersek, hatalar ile ilgili doğru bilgiye ulaşamaz ve hataları düzeltmezsek ilerleyen zaman içinde daha fazla fazla hatalı link sayısına ulaşırız. Çok fazla hatalı link sayısının olması daha fazla zaman harcamanız demektir. Bu nedenle zaman zaman kontrol ederek hatalı bağlantı linkleri düzeltmemiz kaçınılmaz bir gerçektir.

Akıllı telefonlar ile yapılacak bir arama sonucu, web sitenize giriş için uzun bekleme süreci Sayfa bulunamadı 404, 502, gibi URL hatası ile sonuçlanacaktır. Bu döngü sonucu Web Yönetici Araçlarında Akıllı telefonlar sekme ve sütunlarında bu döngüleri hata olarak göreceksiniz.

Hatalı URL’leleri test etmek için baktığınızda sayfanın açıldığını ancak hiçbir hatanın olmadığı sanacak ve sinirleneceksiniz. Oysa siz Masa üstü bilgisayardan test yaptınız, bir de Mobil telefonunuzdan aynı testi yaptığınızda sitenizdeki hatalı URL sayfasını görebilecek misiniz kontrol edin.

Web Yönetici Araçlarında Akıllı telefonlar Hataları:

1. İnternet bant genişliğinin zayıf ve düşük olması.

2. Sitelere eklenen bağlantı linkinin yönlendirdiği sitelerdeki düzenleme hataları.

3. Yazılara eklenen bağlantıların kontrol edilmeden yayınlanması.

4. Çok büyük boy videoların yayında olması ve açılamaması.

5. Kapasitesi düşük Flash yüklü olmayan mobil telefonlar. Ayrıca Google webmaster Central resmi blog’u bu konu hakkında geniş açıklamaları 11 Haziran 2013 tarihine yazmıştı. Size verdiğim linki incelediğimde herhalde onlar da hatalı bir Url kullanmışlar. URL’nin açılımındaki yazı başlığı ile URL aynı değil.

Örnek yazı başlığı:Changes in rankings of smartphone search results

Örnek Yazı URL’si: https://webmasters.googleblog.com/2013/06/changes-in-rankings-of-smartphone_11.html

Yukarıda verilen link mükerrer yazı tekrarı da olabilir, “11.html” hatalı bir URL işaretidir. Demek ki bu hatalar her yerde olabiliyor.

Ancak bu hatalı URL’e dikkat edilmediğinde başımız çok ağrıyacağa benziyor. Akıllı telefon arama sonuçları, tarama hataları olarak Googlebot tarafından algılanan bu sorunların bazıları önemli, web sitenizin kullanıcı deneyimine zarar verebilecek nitelikte. Web Yönetici Araçları, sayfanızda genişletilmiş Tarama Hataları sekmesinde bu tür sorunları gösteren hataları görerek gerekli düzenlemeleri yapabileceksiniz.

 

Sıkça Görülen Hataların Bazıları:

1. Birçok farklı kod vardır. Sunucu hata durum kodlarını Wiki inceleyin.

2. 404s Yumuşak hata bulundu: Bir sayfa bir HTTP 404 durum kodunu döndürerek ya da, Googlebot için bir “not found” mesajı gösteren sayfa olarak tespit edildiğinde yumuşak hata sayfası içermektedir.

3. Yanlış yönlendirmeler: Bir hatalı yönlendirme, bir masaüstü sayfası kendi sorgusu ile alakalı olmayan bir sayfaya akıllı telefon kullanıcılarını yönlendirerek oluşan bir hatadır.

4. Engellenen URL’ler: Engellenen URL sitenin açıkça robots.txt akıllı telefonlar için Googlebot tarafından taramaya izin vermeyen durumudur. Genellikle, bu tür akıllı telefon direktifleri özel robots.txt için yasaklanmış hatasıdır.

5. Web Yöneticisi Araçları bildirimlerini sık sık kontrol ederek engellenen URL’leri görmek ve sunucu yapılandırmasını araştırmak gerekir.

6. Konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz, Akıllı telefon web siteleri oluşturmak.

Bu sorunların çok önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Tarama hataları Googlebot tarafından tespit edildiğinde web sitenizin kullanıcı deneyimi konusunda zarar verebilir. Çok yakın zamanda bu hatalar yüzünden sıralama değişiklikleri yaşayabilir ve siteniz ceza alabilir.

Okuduğunuz Makale Sonuçları:

  • Web sitenizi optimize edin.
  • Hatalı URL’leri devamlı kontrol edin. Bu hataları düzeltmezseniz sıralamanızda değişimler yaşayabilirsiniz. Arama sonuçlarında en üst yerlerde gezerken hatalar nedeni ile en alt sıralara kadar düşme durumu yaşayabilirsiniz.
  • Büyük resim ve video kullanmayın. Mümkün olan her türlü aksaklıkları göz önünde bulundurun.
  • İmla hatalarına, bağlantı linklerine dikkat edin hatta test etmeden makaleyi yayımlamayın.
  • En düşük kapasitede çalıştığınızı düşünün ve yayınlarınızı ona göre organize edin.
  • İnternet Teknolojisinin geleceği Mobil trafik üzerine tasarlanmış olduğunu unutmayın.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir