Instagram Kurucularının Yeni Yapay Zekâ Destekli Haber Uygulaması Artifact Yayınlandı

Instagram Kurucularının Yeni Yapay Zekâ Destekli Haber Uygulaması Artifact Yayınlandı
0
Instagram kurucu ortakları, yeni uygulamaları “Artifact”i kullanıma sundu. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcılara yapay zeka destekli haber akışları sunacak.

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve kısa video paylaşım platformlarından Instagram’ın iki kurucu ortağı, Kevin Systrom ve Mike Krieger, bundan dört yıl önce Instagram’ı bırakarak, kendi platformları için harekete geçmişlerdi. Yıllar boyunca devam eden çalışmalar tamamlandı ve “Artifact” isimli uygulama, geçtiğimiz haftalarda resmen duyurulmuştu. 

Bugünse uygulama erken erişimde olmasına rağmen App Store ve Play Store’da yayınlandı. Gelin hep beraber Artifact’in bize sunduklarına bir bakalım.

Artifact, aslında haber odaklı sosyal ağ!

Kevin Systrom ve Mike Krieger, Artifact ile ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadeye yer vermişlerdi: Yapay zeka teknolojisini kullanan kişiselleştirilmiş bir haber akışı. Buradan da anlayabileceğimiz üzere Artifact, bir haber akış uygulaması olarak karşımıza çıkacak. Kevin Systrom, yakın bir geçmişte yaptığı başka bir açıklamada ise uygulama için “TikTok’un metin versiyonuGoogle Reader‘ın bir uygulama olarak yeniden doğuşu. Twitter’a sürpriz bir saldırı.” demişti. 

Artifact isimli uygulama, The New York Times gibi dünyaca ünlü haber kaynaklarının içeriklerini bünyesinde barındırıyor. Kullanıcılar, ilgi alanlarını belirledikten sonra haber akışlarını görmeye başlıyor ve günlük giriş yapıp haber okuduğuınuzda yapay zekâ sizin hangi tür haberleri sevdiğinizi öğrenerek belirli spesifik konular ve gündemler hakkında sizi haberdar etmeye başlıyor.

İleriki dönemlerde arkadaş ekleme özelliğine de sahip olacak platformda, doğrudan mesaj özelliği de yer alacak. Kullanıcılar bu sayede, bir haber ile ilgili olarak arkadaşlarıyla tartışma imkanı yakalayacaklar. Yapay zeka, kullanıcının ilgi alanları doğrultusunda içerikler de önerecek.

Peki Artifact nasıl kullanılır?

Artifact’i indirdikten sonra uygulamayı ilk açtığınızda diğer uygulamaların aksine hemen kayıt olmanız gerekmiyor. Onun yerine uygulama sizden belirli kategorilerden ilgi alanlarınızı seçmenizi istiyor. Ayrıca abone olduğunuz ücretli haber sitelerini de seçerek daha sonra bu sitelere abone olduğunuz hesabınızla giriş yapabilirsiniz.

Seçiminizi yaptıktan sonra 3 sekmeden oluşan bir sayfa düzeniyle karşılaşıyorsunuz. İlk sekmede sizin için özelleştirilmiş haber akışınız bulunurken ortadaki sekmedeyse gündem olan haberler yer alıyor.

Bu iki sayfayı Instagram’ın Akış ve Keşfet sayfaları olarak düşünebilirsiniz. Üçüncü sekmedeyse haber seçimlerinizi kaydetmek için hesap açabileceğiniz, açtığınız hesabın ayarlarını ve takip ettiğiniz konuları düzenleyebileceğiniz bir Profil sekmesi yer alıyor.

Uygulamaya 25 gün arka arkaya girerek ilginizi çeken haberleri okuduğunuzdaysa Artifact’in yapay zekâsı sizin hangi konuları, fikirleri ve haber türlerinizi sevdiğinizi öğreniyor. Daha sonrasında uygulama zamanla size yeni haber kaynakları, ilginizi çekecek konular ve haberler önermeye başlıyor.

Uygulamanın şu anda erken erişim aşamasında olduğunu ve bazı sorunlarla karşılaşabileceğinizi belirtelim. Ayrıca uygulamada şu anda arkadaş ekleme ve mesaj atma özellikleri bulunmuyor.

Kaynak: https://www.cnet.com/health/nutrition/noom-review/ 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir