İnstagram hesapları neden kayboluyor

İnstagram hesapları neden kayboluyor
0

Milyonlarca instagram hesabı bilgilerini ele geçiren Hackerlar ne yapıyor,

Instagram’ın API,sinde yer alan bir bug sayesinde bu hafta başında 6 milyon Instagram hesabinin tüm bilgilerini e-posta adresini ve telefon numaralarini hackerlar ele geçirdi.

Ele geçirdikleri bu bilgileri nerede kullanacakları tartışılan hackerlar intertette hackledikleri bu hesapları satmaya başladılar.

Hackerlar, API’deki bug’ı kullanırken aralarında  Selena Gonez,Justin Bieber gibi ünluleri ve onaylı daha bircok hesabi hedefledi. Bug’ı kullanan hackerlar 1000’in üzerinde ünlünün, sporcunun, medyatik kişinin ve fenomenin de bilgilerine ulaşarak ele geçirdiler.

Devasa bir bilgi yığınına sahip olan hackerlar ellerindeki bu bilgileri bitcoin de 10$ dan satişa çıkarmış durumdalar.

Konu ile açıklama Instagram CTO’su Mike Krieger: “Özellikle hangi hesapların etkilendiğini belirleyememiş olsak da, bu durumdan az sayıda Instagram hesabının etkilendiğine inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

700 milyon kullanıcı olan Instagram için, bilgileri çalınan hesap sayısının 6 milyon olması  “az sayıda” olarak nitelendirilmesi konunun önemi açisindan oldukça yetersiz. Üstelik Instagram’ın popüler isimlerinin telefon numaraları ve e-postalarinin çalınmiş olması düşünüldüğünde Instagram’ın bu krizi daha detaylı açıklamalarla atlatmak için çalışması gerekecektir..

Hackerların bilgilerı satışa çıkardığı Doxagram sitesi kapatılması kullanıcıları umutlandırsa da bu kapatılma durumunun ardında Instagram’ın olup olmadığı bilinmiyor.

 Site üzerinden satış sona ermis olsa da ellerinde bulundurdukları bilgileri farklı yollardan satmayı deneyerek hackerların  satışı devam ettirmeleri mümkün.Bu bilgileri satın alanlarında internetten bu bilgi satışını devam ettirecekleri çok daha mümkun.
Instagram’ın sisteninde yer alan bu Bug sistemdeki zayıf noktaları ortaya çıkardı.Artık şirketin instagramda bilgisi bulunan tüm kullanıcıların hesaplarıni korumak ve güvende tutmak için çok acil geliştirmeler yapması gerekmektedir.

” Instagram’da ilk günden bu yana topluluğu korumak önemli olmuştur ve biz düzenli olarak Instagram’ı daha güvenli bir yer yapmak üzerine çalışıyoruz. Bu olay yaşandığı için çok üzgünüz.” açıklamasında bulunan Krieger; Instagram API’sinde yer alan bug’ın düzeltildiğini ve hukuki yaptırımlara başvurulduğunu da ifade etmiştir.

Dünya üzerinde Sosyal ağların en populeri olan Instagram’ın konu ile ilgili ne gibi geliştirmeler yapacağını tüm kullanıcılar bekleyip göreceğiz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

Cum.unv.elektronık mezunu gultasarim.com kurucusu ve editörü ayrıca Wordpress,Blogger,Tumblr,Google Sites,Sosyal Medya ,Seo alanlarda profesyonel çözümler üreticisi.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
kurumsa-web-tasarim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir