2023 Popüler internet tarayıcılar listesi

2023 Popüler internet tarayıcılar listesi
0

Windows kullanıcıları için, İnternet tarayıcıları Firefox, Chrome veya Microsoft Edge’dir. Bu tarayıcılar birçok özellik sunsa da, yine de farklı özellikler ve daha fazlasını sunabilen birçok web tarayıcısı seçeneği vardır.

Bu nedenle, bu yazıda, bildiğiniz 5 tarayıcılara ek olarak muhtemelen bilmediğiniz 16 Windows web tarayıcısı (toplamda 21) sunuyoruz. Hayatınızı potansiyel olarak çok daha kolaylaştırabilirler. Hadi bir bakalım!

GOOGLE CHROME

chrome

En büyük pazar payına sahip, Google’ın Chroma tarayıcısı. Chromium temelli tarayısı, alanında 1 numara. Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008’de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir.

MOZİLLA FİREFOX

firefox

Mozilla Firefox, Mozilla Vakfı ve onun alt kuruluşu Mozilla Corporation tarafından geliştirilen, özgür ve açık kaynak kodlu bir web tarayıcısıdır. Firefox; Windows, macOS, Linux, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanabilir. Gizlilik odaklı bir tarayıcıdır.

MİCROSOFT EDGE

edge

Microsoft Edge; Windows 10, Windows 11, iOS, Android ve Xbox One’da kullanılmak üzere Microsoft tarafından geliştirilen web tarayıcısı. Tüm cihaz türlerinde Internet Explorer’ın yerini alarak varsayılan web tarayıcısı olmak üzere tasarlandı. Şimdilerde onun yerine Chromium tabanlı yeni bir Edge geldi.

OPERA BROWSER

opera

Opera; Opera Software tarafından geliştirilen; Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde çalışan bir web tarayıcısıdır. Chromium temellidir ve Blink tarayıcı motorunu kullanır.

VİVALDİ BROWSER

vivaldi

Vivaldi, Chromium tabanlı, ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Opera’nın eski CEO’su Jon Stephenson von Tetzchner tarafından kalabalık bir ekiple geliştirilmiştir. Windows, OS X, Linux ve Android işletim sistemleri üzerinde çalışmaktadır. Vivaldi incelemesini okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

BRAVE BROWSER

brave browser

Brave, kullanıcılara daha güvenli, daha hızlı ve daha iyi bir göz atma deneyimi sunarak web’i düzeltmeyi ve dikkat temelli yeni bir ödül ekosistemi aracılığıyla içerik oluşturuculara yönelik desteği artırmayı hedefliyor.

MİDORİ BROWSER

midori

Midori, mahremiyetleriyle ilgilenen kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış ücretsiz, hızlı ve hafif bir web tarayıcısıdır.

Varsayılan olarak, kullanıcıların DuckDuckGo üzerinden arama yapmasına izin verir. GTK + 2 arayüzünü ve WebKit işleme motorunu kullanır.

MAXTHON BROWSER

maxthon

Maxthon, hem Trident hem de Webkit kullanan benzersiz bir çift çekirdekli tasarıma sahip bir bulut tarayıcısıdır. Bulut hizmetleri, okumayı kolaylaştıran modlar ve web’de gezinmeyi daha kolay hale getiren özellikler sunar.

Hatta kolay ekran yakalama sağlar ve mükemmel güvenlik ve gizlilik işlevlerine sahiptir.

YANDEX.BROWSER

yandex

Yandex.Browser, Chromium teknoloji platformuna dayanan çok basit ve kullanıcı dostu bir tarayıcıdır. Web sayfalarını çok hızlı yükler ve web sayfalarını görüntülemek için bol miktarda alan sağlar.

Kaspersky Lab güvenlik çözümü ile bulut tabanlı güvenli bir tarama teknolojisi sağlar.

DOOBLE BROWSER

dooble

Dooble, Eylül 2009’da piyasaya sürülen yeni bir açık kaynaklı ve çok platformlu web tarayıcısıdır. Dooble, gelişmiş gizlilik ve kullanılabilirlik sağlamayı amaçlamaktadır. Şu anda Windows, OS X, Linux ve FreeBSD için mevcuttur.

Diğer özelliklerin yanı sıra, Dooble yerleşik bir kullanımı kolay indirme yöneticisine sahiptir ve üçüncü taraf eklentilerini de destekleyebilir.

COOWON BROWSER

coowon

Coowon, Google Chrome tabanlı bir tarayıcıdır ve özellikle oyuncular için tasarlanmıştır. Otomatik görevler gerçekleştirmek, fare tıklamaları için Kaydet ve Oynat, Oyun Kumandası Desteği ve oyun oynarken oyun hızınızı kontrol etmek gibi çevrimiçi oyunlar için mükemmel olan bazı özelliklere sahiptir.

NETGROOVE BROWSER

netgroove

NetGroove, Internet Explorer Motorunu temel alan hafif, hızlı ve sekmeli bir tarayıcıdır. Bu web tarayıcısının ana özelliği, yüklemenize gerek kalmadan doğrudan flash sürücünüzden kullanabilmenizdir.

EPİC BROWSER

epic-browser

Epic, Mozilla tarafından desteklenen Hindistan merkezli bir web tarayıcısıdır. Size en son filmleri ve şarkıları, canlı kriket skorlarını, bölgesel ve Hintçe dil kaynakları gibi birden çok kaynaktan gelen haberleri sunar.

Epic ile internette gezinirken, hiç kimse neye göz attığınızı ve ne aradığınızı izleyemez.

QT WEB BROWSER

qt-web

QT Web Browser, benzersiz bir kullanıcı arayüzüne sahip taşınabilir, güvenli, hızlı ve hafif bir web tarayıcısıdır. Nokia’nın QT çerçevesini ve Apple’ın Webkit’ini temel alan açık kaynaklı bir yazılımdır.

BROWZAR TARAYICI

browzar

Browzar, gezinme Geçmişini, Çerezleri, Temp dosyalarını, Şifreleri, Önbelleği vb. Kaydetmeyen, gizlilik odaklı bir web tarayıcısıdır.

Bulut ve bankacılık uygulamaları için uygundur. Çalışmanızı bitirip tarayıcıyı kapattığınızda, otomatik olarak temizlenir.

SLİMBROWSER

slimbrowser

SlimBrowser hızlı, güvenli ve güçlüdür. Zaman tasarrufu açısından Windows için en iyi web tarayıcılarından biridir. Web formlarını tamamlamanın yükünü hafifleten akıllı bir form doldurucusuna sahiptir.

Can sıkıcı reklamları çok verimli bir şekilde ortadan kaldıran yerleşik bir reklam filtresi ve pop-up katili vardır.

AVANT BROWSER

avant-broswer

Avant web tarayıcısı çok kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve reklam ve kötü amaçlı yazılım içermeyen tamamen ücretsizdir. Çok işlemcili ve hafif bir web tarayıcısıdır.

Mevcut web sayfasındaki videoları algılayıp indirmenize olanak tanıyan yerleşik bir indirme hızlandırıcı ve video algılayıcıya sahiptir. Özel taramadan flash animasyon filtresine kadar değişen özelliklere sahiptir.

SUPERBİRD

superbird

Superbird, Google Chrome’a ücretsiz, hızlı ve alternatif bir seçenektir. Ana vurgu hız, veri güvenliği ve istikrar üzerinedir.

Otomatik güncelleme işlevlerine sahip bu hafif web tarayıcısı, çeşitli eklentilerle birlikte gelir. Google’a veya diğer üçüncü taraflara veri gönderilmediğinden gizliliği iyileştirmiştir.

COMODO ICEDRAGON BROWSER

comodo

Comodo IceDragon, Firefox tabanlı güvenli, hızlı ve zengin özelliklere sahip bir tarayıcıdır. Comodo güvenliği ile entegre olarak gelir.

Web sayfalarını kötü amaçlı yazılımlar için tarar. Comodo IceDragon, tüm Firefox eklentileriyle tamamen uyumludur.

LUNASCAPE BROWSER

lunascape

Lunascape, 3 popüler işleme motorunu (Trident, Gecko, WebKit) kullanan ücretsiz bir web tarayıcısıdır.

Akıllı motor anahtarı düğmesine tıklayarak, tarayıcıda görüntülenen herhangi bir web sayfası için bulunanlardan herhangi birinden işleme motoru kolayca değiştirilebilir. Bu tarayıcı, teknoloji meraklıları ve web geliştiricileri için idealdir.

TORCH BROWSER

torch

TORCH tarayıcısı, burada öne çıkan diğerleri gibi ücretsizdir. TORCH tarayıcısını kullanarak fotoğrafları, videoları ve bağlantıları tek bir tıklamayla kolayca arayabilir ve paylaşabilir ve en sevdiğiniz videoları gömülü video yakalayıcı ile tek bir tıklamayla indirebilirsiniz. Anılarınızı saklamak ve paylaşmak isteyenler için harika.

 
Kaynak: https://www.kartal24.com/108686-internet-tarayicilari-listesi 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir