Blog Yazı Konusu Bulma İpuçları

Blog Yazı Konusu Bulma İpuçları
0

Blogunuz da yazı yazmak için konumu bulamıyorsunuz? Yazıları kopyala yapıştır, daha mı kolay? Alexa trafik değerlerine önem veren biri misiniz? Yazılarınız az olduğu için Google arama motorlarında çıkmıyor mu? Çok yazı yazıyorsunuz, ancak yazarlık bilgileriniz, Google arama motorlarında gözükmüyor mu? Bu ve benzeri soruları çoğaltmak kolay. Blogger bloglarınızda bir konu hakkında yazı yazmak için yapabilecekleriniz nelerdir?

Blogger düzeninde yapabilecekleriniz ;

1. Blog’unuzun tasarımını yapın
2. Blog’unuzun okunabilirliğini, başkasının gözü ile bakarak değerlendirin. Yazılarınız insanlara bir değer katıyormu? Blog’unuza gereken sevgi ve değeri veriyor musunuz?
3. Blogunuz da yazı yazmak sizce işkencemi? Bu soruları kendinize sorun.
4. Blog popületiniz gereken yerde mi? Ve bu değerleri hak ediyor mu?
Şu anda yazdığım yazılara dikkat ederseniz, hepsi soru niteliğinde. Bir düşünelim şimdi. Bu sorulardan yazı konusu çıkarılabilir mi? Evet. Blogcu arkadaşlarım, bu yazılardan şu anda en az 10 konu çıkarabilirim. Her soruyu konu olarak açmaya çalıştığınızda, konunun içinde değişik konuları da yaşayacaksınız.
5. Yaşadığınız bu konuları Gmailiniz içinde bulunan “Görevler” sekmesine tıklayarak yazı konularını, kısa madde imleri halinde not alın. Kısa zaman diliminde Görevler sekmesinde birçok konular oluşacaktır.
6. Görevler sekmesinde yazdığınız konu başlıklarını, ruh halinizin durumuna göre ele alıp yazmaya başlayabilirsiniz.
7. Yazarken canınız sıkıldı. Bırakın yazmayı farklı yerlerde sörf yapın. Sörf yaparken okuduğunuz konular arasında, blog yazınız için yine farklı konu başlıkları yakalayacaksınız. Bunları da not alın.
8. Bilgisayar başında değilsiniz, dışarda herhangi bir yerdesiniz. Örneğin lokantada yemek yiyorsunuz. Aklınıza bir konu geldi ve bu konuyu yazacağınızı düşündünüz. Ama unutabileceğinizi unutmayın. Masa üstündeki peçeteye hemen not alın.
9. Cep telefonunuza sesli kayıt alın. Dünya üzerinde bunca keşif yapan insan var. Bunların yaptıklarını kopyalayın bir word belgesi, Google Drive forum, metin belgesi, Windows Live Writer vs. yapıştırın.

cep-telefonuna-kayit-al (500 x 388)
10. Bu bilgileri okuyun ve yazı hakkındaki düşüncelerinize, sizde bir şeyler katarak özgürce yazın. Ancak yazıyı birebir kopyala yapıştır yapmayın.
11. İnsanlar bir yazı için yaklaşık 2 saat gibi bir zaman harcıyor, emek veriyor. Emeğe saygılı olmak zorundayız.
12. Okuduğunuz yazıları beğenin, paylaşın. Birçok sitelere katılın, üye olun. Kaybedeceğiniz ne var. Tam aksine çok şey kazanırsınız. Birçok bilgiye sahip olur, bir kütüphaneden farkınız olmaz.
13. Blogunuzun değerini ölçümleyin. Alexa veri trafiğinizi gösteren trafik Widgetini tarayıcınıza kurun.
14. Web Yönetici Araçlarından blog hatalarınızı kaldırın,
15. Google Analistik verilerinizi kontrol edin
16. Blog yazarlığınız için, Google Profil ve Blog Yazarlığı konularının nasıl yapıldığını araştırarak, blogunuza uygulayın.

share (700 x 340)
17. Farklı blogları inceleyerek size fikir vermesini sağlayın.
18. Google Web Yönetici Yönergeleri ‘ni inceleyin.

Blog yazılarınız Google aramalarında çıkabilecek düzeyde mi?

19. Google da Web Dünyasında ticaret yapan bir firma. Site yazı ürünlerinin sergilendiği, ucsuz, bucaksız sonsuz bir bir Web Dünyası. Ürününüz düzgünse bu dünyada yayınlanmaması için hiçbir neden yoktur.
20. Yazılarınız aramalarda çıkıyor, yazarlık bilgileriniz görülmüyor mu ? Bu konu hakkında yazdığım yazıyı inceleyerek uygulayın. Uygulama sonucu beş dk sonra işlem tamamlanacaktır.
21. Blog trafikleriniz için Histats sayaç trafiği de kurabilir, farklı izlemeler yapabilirsiniz.
22. Eski Yorumlarınızı okuyun, birçok soru ile karşılaşacak ve yeni konular bulacaksınız. Yorumların blogunuz üzerindeki süper etkileri bir kenara bırakmayın.
23. Forum sitelerini gezin, Sosyal Medyada şu anda bayağı ilerleme kaydeden Pinterest sitesini inceleyin.Üye olun, araştırın, fikirlerinizi geliştirirn.

Yazacaklarım bunlarla sınırlı değil tabiy ki, ancak sizlerinde sıkmamak için kısa kısa başlıklar attım. Herhalde birçok konu hakkında düşüncelerinizde yeni ufuklar, yeni bilgiler oluşmuştur.
Konu hakkında sizde bildiklerinizi paylaşın.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_end_m
    BEĞENDİM
  • 0
    alki_
    ALKIŞ
  • 0
    _a_kin
    ŞAŞKIN
  • 0
    k_t_
    KÖTÜ
  • 0
    berbat
    BERBAT

1959 yılında Samsunda doğdu. 1989-2005 Yılları arasında Temsa, Mitsubishi, Sabancı Holding grubunda Otomotiv, Bilgi işlem ve Yazılım bölümlerinde Müdür olarak çalıştı. Adnan Güney, şu anda, Network Dizayn Yazılım ve Tasarım koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmekte. Ayrıca Blogger, Wordpress, Tumblr, Google sites gibi alanlara ilgili olup, uzun yıllardır SEO ve Alexa üzerinde çalışmakta.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir